- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Συγκινεί ο μπαμπάς της 7χρονης Αναστασίας: “Όσο υπάρχει τόση ανθρωπιά, υπάρχει ελπίδα..Τι Ελλάδα είναι αυτή!”

Η 17 Μαΐου είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για το γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους [2], μια σπάνια μορφή επιθετικού παιδικού καρκίνου. Η σκέψη μας είναι στη 7χρονη Αναστασία [3] που δίνει το δικό της αγώνα ζωής για να θεραπευτεί.

Τα συμπτώματα ενός γλοιώματος

Τα γλοιώματα προκαλούν συμπτώματα πιέζοντας τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι:

Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς ολοκλήρωσε τον δεύτερο κύκλο της θεραπείας της στο Χιούστον και τώρα θα αρχίσει τον τρίτο και τελευταίο κύκλο στη Νέα Υόρκη.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ανάρτηση του μπαμπά της, Ηλία Τριανταφυλλάκη, για την απίστευτη αγάπη, το ενδιαφέρον και την υποστήριξη που έχει λάβει η οικογένεια όσο διάστημα είναι στο εξωτερικό για την θεραπεία της μικρής. Το πανελλήνιο αλλά και οι ομογενείς δεν τους έχουν αφήσει στιγμή μόνους τους και σε κάθε τους αίτημα, προστρέχουν να βοηθήσουν.

Η ανάρτηση του μπαμπά της Αναστασίας

Χθες ήταν η τελευταία μέρα που πήγαμε σε νοσοκομείο στο Χιούστον , σε μια βδομάδα αν όλα πάνε καλά θα είμαστε στη Νέα Υόρκη. Πέρα από τις θεραπείες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η ευγένεια και η καλοσύνη των ανθρώπων.

Δεν ξέρω αν είναι μέρος του service και αλήθεια δεν με νοιάζει αλλά σε κάνουν εσένα τον ασθενή, τον δυσκολεμένο λόγω της κατάστασης να αισθάνεσαι όμορφα.

Αν προχωρώντας προς τους διαδρόμους τύχει και σταθείς κοιτάζοντας , θα βρεθεί κάποιος να σε ρωτήσει που θα ήθελες να πας και αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια.
Νοσοκόμες βλέποντας μας σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μας πήραν αγκαλιά και άρχισαν να προσεύχονται για την Αναστασία, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος επισκέφτηκε αρκετές φορές το δωμάτιο να κάνει παρέα στην Αναστασία.

Κατανοώντας την κατάσταση το νοσοκομείο δίνει ειδική 4ωρη άδεια για να την επισκεφτεί η νονά της, παρά τους κανόνες λόγω covid,στο δωμάτιο του νοσοκομείου, μικρά δώρα καθημερινά από τους γιατρούς και επισκέπτες.

Καθημερινοί άνθρωποι , εκτός νοσοκομείου σταματούσαν στο δρόμο και προσεύχονταν για εμάς!

Οι γείτονες την ημέρα της μητέρας έφεραν λουλούδια, κάρτες και γλυκά στη Ξένια κι είχαν μια αγκαλιά για αυτήν. Τα παιδιά των γειτόνων μας χτυπούσαν την πόρτα και άφηναν ζωγραφιές και δωράκια για την Αναστασία.

Το Κομμωτήριο έφτιαξε ένα μεγάλο καλάθι με δώρα όπως και σήμερα το οδοντιατρείο που χρειάστηκε να επισκεφτούμε μαζί με ευχετήριες κάρτες για την Αναστασία. Ένας ωραίος τύπος που μας βλέπει στην πρωινή βόλτα με το καρότσι και είναι φύλακας στο προαύλιο του σχολείου – εκκλησίας (βαπτιστών) σταματάει το περιπολικό και κατεβαίνει να χαιρετήσει την Αναστασία και να κάνει high five!!! Στην αρχή πίστεψα ότι ήθελε να βγούμε από το χώρο τους.

Ειλικρινά τόση καλοσύνη συμπυκνωμένη και ανιδιοτελής προσφορά ακόμα και τώρα αδυνατώ να την πιστέψω.

Όσον αφορά την ελληνική κοινότητα στο Χιούστον θα τα πούμε λίγο αργότερα. Αλλά θα δανειστώ μια έκφραση ενός φίλου που ήρθε για λίγο , αλλά τα λέει όλα . «Τι Ελλάδα είναι αυτή!!!!» Όσο υπάρχει τόση ανθρωπιά , υπάρχει ελπίδα …

Το post του μπαμπά