- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Συγκλονίζει η ιατροδικαστής Λεοντάρη:” Τα περισσότερα θύματα νέα παιδιά – Θυμίζει το ατύχημα των Τεμπών με τους μαθητές”

Μπροστά στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των ελληνικών σιδηροδρόμων βρίσκονται τα συνεργεία διάσωσης [2] που εξακολουθούν να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών.

Τιτάνιες οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια

Στο σημείο του δυστυχήματος δύο τεράστιοι γερανοί ανασηκώνουν κομμάτια από τα επιβατικά βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.  Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί κυρίως στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε νοσοκομεία της Κατερίνης, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.






Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας εξακολουθούν να βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και κυρίως πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.






Λεονταρή: Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέα παιδιά – Θυμίζει το ατύχημα των Τεμπών με τους μαθητές το 2003 (βίντεο)

Στην τραγική διαπίστωση πως τα περισσότερα από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι νέα παιδιά, θυμίζοντας την άλλη μεγάλη τραγωδία με τους νεκρούς 21 μαθητές το 2003 στην ίδια περιοχή, προχώρησε η Λαρισαία Ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή.

«Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέα παιδιά, είναι τραγικό πραγματικά… είναι συγκλονιστικό, είναι μία εικόνα φοβερή. [3]Δεν απέχει πολύ από το ατύχημα των Τεμπών που κι εκεί πάλι είχαμε 21 νέα παιδιά…» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Δύσκολη η αναγνώριση – 7 σοροί απανθρακωμένες και διαμελισμένες»

«Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι σοροί είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες ίσως μέχρι το απόγευμα. Δυστυχώς συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος.

Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο, για εμάς και για τις οικογένειες, στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροψιών – νεκροτομών. [3]

Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις σορών. Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων.

Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς. Έχουμε και διαμελισμένα άτομα. Δεν έχω εικόνα τραυματιών, ανήκω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μιλάω για τους νεκρούς ανθρώπους. Θυμίζει πολύ το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Έχουμε μία μαζικότητα, μία καταστροφή που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα μετά τα αεροπλάνα Γιάκοβλεβ και Ήλιος».

Ο Δ/ντης ορθοπεδικής Γ.Ν. Λάρισας: “Μας φέρνουνε συνέχεια νέα παιδιά”

Ο Κώστας Μπαργιώτας διευθυντής ορθοπεδικής Γ.Ν. Λάρισας μίλησε για την φονική σύγκρουση των τρένων και όπως είπε τα θύματα που φτάνουν στο νοσοκομείο είναι φοιτητές με ηλικιακό εύρος 20 με 25 χρονών.

«Ηταν μια κόλαση. Ούρλιαζε κόσμος, έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» – «Μας ζητούν αναγνώριση από τα τατουάζ»

Ο κ. Γωγάκος, ο οποίος επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που είχε ξεκινήσει από Αθήνα, τραυματίστηκε στο κεφάλι και μετά τις πρώτες βοήθειες από τα πληρώματα του ΕΚΑΒ επέστρεψε με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη.

Επιζών του μοιραίου τρένου: «Ηταν μια κόλαση… ούρλιαζε ο κόσμος, έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»

«Επέστρεφα στη Θεσσαλονίκη από εργασίες στην Αθήνα, με το γρήγορο τρένο. Φτάνοντας έξω από τη Λάρισα, ακούστηκε μία ανακοίνωση ότι υπάρχει πρόβλημα στις γραμμές και πως θα χρειαστεί να κάνουμε μία στάση 15 λεπτών.

Λίγο αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει και πάλι το τρένο, ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Όλα τα τζάμια του βαγονιού μας έσπασαν και μέσα έμπαινε καπνός από φωτιά. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική»

, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από την έντονη πρόσκρουση τινάχτηκα στον αέρα και χτύπησα το κεφάλι μου στο ταβάνι.

Πολλοί επιβάτες έπεσαν από τις θέσεις τους, ούρλιαζε ο κόσμος. Τα φώτα έσβησαν και ως μόνο εφόδιο είχαμε τους φακούς από τα κινητά τηλέφωνα. Μετά ήρθαν οι άνθρωποι του ΟΣΕ, άνοιξαν τις πόρτες και βγήκαμε σιγά σιγά έξω

. Περπατώντας σε χωματόδρομο βγήκαμε σε ένα ξέφωτο, όπου μας περίμεναν τα ασθενοφόρα. Είχα αίματα στο κεφάλι, μας περιποιήθηκαν και στη συνέχεια μας έβαλαν στα λεωφορεία να γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε.

«ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ»

Ένα εικοσάλεπτο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα ο επιχειρηματίας Στέλιος Ρίμπας δέχτηκε τηλεφώνημα από την 25χρονη κόρη του Αλεξάνδρα, η οποία ταξίδευε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με το τρένο. «Με κάλεσε το παιδί μέσα σε πανικό, λίγα λεπτά μετά το συμβάν. Βρισκόταν στο έκτο βαγόνι, το προτελευταίο. [4] Επικρατούσε σκοτάδι, καθώς το μισό βαγόνι ήταν μέσα στο τούνελ και το υπόλοιπο εκτός. Υπήρχε φωτιά και καπνός παντού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίμπας.

«Μου είπε ότι ήταν καλά στην υγεία της και την προέτρεψα να βρει τρόπο να απομακρυνθεί από το τρένο. Σιγά σιγά, μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες των βαγονιών, τους καθοδήγησαν σε ασφαλές σημείο, όπου τους παρέλαβαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ, έχοντας νωρίτερα καταγράψει τα στοιχεία τους, για να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Σε όλη αυτή την τραγωδία και τον χαμό ήταν τυχερή μαζί με τους υπόλοιπους [3]», συμπλήρωσε ο πατέρας της 25χρονης.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: «ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΑΖ»

Πατέρας 26χρονου που αγνοείται μετά την τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των τρένων, βρίσκεται σε απόγνωση έξω από το ΓΝΛ.
«Αγνοείται ο άνθρωπός μου μαζί με τον φίλο τουΕίχαν πάει να δουν τις κοπέλες τους. [5]Να το χαίρονται το τρενάκι του τρόμου. Οι αστυνομικοί μας ρωτούν τι ρούχα φορούσαν, αν είχαν τατουάζ, ή φορούσαν σκουλαρίκια για να γίνει η αναγνώριση.Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε που είναι οι άνθρωπόι μας. Να πληρώσουν όλοι υπεύθυνοι γι’αυτό το ελληνικό χάλι. 2023 και τρακάρουν τρένα και μάλιστα σε διπλή γραμμή».

Διαβάστε επίσης:

Ο 4χρονος Παναγιώτης Ραφαήλ δυναμώνει και εμείς τον καμαρώνουμε – Το νέο μήνυμα της οικογένειας για τις σπάνιες παθήσεις [6]

Πισπιρίγκου: Νέα ευρήματα στο αίμα της Τζωρτζίνας προβληματίζουν και “δείχνουν” ανθρωποκτονία (video) [7]

Τέμπη: «Ηταν μια κόλαση. Ούρλιαζε κόσμος, έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» – «Μας ζητούν αναγνώριση από τα τατουάζ» [8]