- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου που “έσβησε” από ηλεκτροπληξία: «Μου έμεινε στα χέρια»

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου που "έσβησε" από ηλεκτροπληξία: «Μου έμεινε στα χέρια»

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ζακύνθου [2]από τον τραγικό θάνατο του 9χρονου που “έσβησε” από ηλεκτροπληξία. Το άτυχο παιδάκι έπαιζε μαζί με τους φίλους του, δίπλα από το σπίτι του, όταν πήγε να κρυφτεί πίσω από τις εγκαταστάσεις κλιματιστικών ξενοδοχείου. Όμως, μία από αυτές φαίνεται πως είχε διαρροή ρεύματος, με αποτέλεσμα το παιδί να πάθει ηλεκτροπληξία.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του μπαμπά

«Ήταν δράμα μεγάλο. Πήγε το παιδί να παίξει, μας έφυγε το παιδί για πέντε λεπτά… Έπαιζε συχνά εκεί με άλλα παιδιά», είπε στο MEGA ο κ. Γιάννης, ο πατέρας του 9χρονου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο MEGA ο πατέρας, είχε γίνει σύσταση για τη διαρροή ρεύματος στους ιδιοκτήτες στο παρελθόν. «Ήταν τα καλώδια ανοιχτά και το παιδί έπαιζε με τα άλλα παιδιά, πήγε να κρυφτεί εκεί, ακούμπησε το σώμα του εκεί, και πάει. Ο γείτονας που μένει απέναντι του το είχε πει του ιδιοκτήτη, αλλά δεν είχαν δώσει σημασία. Εγώ δεν το γνώριζα αυτό το θέμα, αργότερα το έμαθα. Δεν θα άφηνα να παίζει το παιδί μου εκεί. Τους έχουμε γείτονες και δεν ήρθαν να πουν συλλυπητήρια» σημειώνει.

Ο πατέρας έφτασε στα πρώτα λεπτά και ο 9χρονος «έσβησε» στα χέρια του. «Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα ένα φιλί. Το παιδί μου έμεινε στα χέρια [3]», δήλωσε ο. Γιάννης. «Εγώ εύχομαι να μην τύχει σε κανένα γονιό αυτό», συμπληρώνει.

Θα κινηθεί δικαστικά η οικογένεια

Το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η αυτοψία στον χώρο του ξενοδοχείου, από τεχνικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς ώστε να συνταχθεί η πραγματογνωμοσύνη που θα βοηθήσει τις Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έφταιξε και ο 9χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.
Ταυτόχρονα λαμβάνονται και καταθέσεις, τόσο από εργαζόμενους στο ξενοδοχείο όσο και από κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν εκεί από την πρώτη στιγμή.
Η οικογένεια του παιδιού θα κινηθεί δικαστικά σε βάρος κάθε εμπλεκόμενου. Έχει ορίσει ήδη δικηγόρο. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο οποίος επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο χώρος με τις εγκαταστάσεις του κλιματισμού να είναι προφυλαγμένος.
Ισχυρίζονται επίσης ότι δεν λειτούργησαν συστήματα ασφαλείας, ώστε να διακοπεί η παροχή ρεύματος και κάνουν λόγο για αμέλεια από πλευράς των υπευθύνων του ξενοδοχείου.
«Εκείνος ο ιδιοκτήτης είχε τα ρεύματα στα air condition σε αυτά τα καλώδια κάτω, τα είχε όλα ανοιχτά, εκεί, τα είχε απλώσει κάτω-κάτω, στο τέρμα του ξενοδοχείου, ίσα με το χώμα. Σίδερο είχε πιάσει (το παιδί), όχι ό,τι πήγε να πιάσει καλώδιο», λέει ο Ρούντι Λαχαρούσντι, θείος του παιδιού.

Στην Αλβανία η κηδεία του 9χρονου

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Μόλλας στο Ελμπασάν της Αλβανίας, θα τελεστεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο 9χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ από το στενό οικογενειακό κύκλο του 9χρονου, μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή, τότε οι συγγενείς θα συνοδέψουν τη σορό στην Αλβανία, ώστε να γίνει η ταφή του παιδιού και η κηδεία πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του άτυχου παιδιού

. Η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τον άτυχο 9χρονο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, η αιτία θανάτου του 9χρονου, είναι η ηλεκτροπληξία».

Διαβάστε επίσης:

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πώς θα διαλέξετε τις σωστές μάσκες για τα παιδιά ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς [4]

Δρ Γιώργος Σαρρής: “Συνεχίζει να χειρουργεί γιατρός που έχει καταγγελθεί για 15 θανάτους παιδιών” [5]

Ζάκυνθος: “Μου το έφερε νεκρό στα χέρια του ο πατέρας του φίλου του” [2]