Αρχική Quiz Σύγχρονες εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας: Υπολογιστής, τηλέφωνο και Smartphone

Σύγχρονες εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας: Υπολογιστής, τηλέφωνο και Smartphone

gadgets

Η πρώτη αριθμομηχανή – ακολουθεί βίντεο στο τέλος του άρθρου!

Ήταν o Blaise Pascal ο οποίος υλοποίησε τη παραδοσιακή υπολογιστική μηχανή που ονομάζεται Abacus και έφτιαξε τον  «Υπολογιστή».

Οι πρώτοι υπολογιστές – οι αριθμομηχανές - βοήθησαν τον καθένα που ήξερε αριθμούς να εκτελέσει  βασικές αριθμητικές πράξεις όπως πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση.

Σήμερα, οι σύγχρονες αριθμομηχανές είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις του κάθε φοιτητή και επαγγελματία.

Calculator.kodabar

Το παρελθόν είναι σημαντικό!

Ο εκσυγχρονισμός της σύγχρονης επικοινωνίας, ξεκίνησε με την εφεύρεση του τηλεφώνου από τον Graham Bell.

Με αυτή την ανακάλυψη, κατάφερε και μείωσε δραστικά την ποσότητα του χρόνου που χρειάστηκε για την επικοινωνία με τα γράμματα. Παλαιότερα, χρειάζονταν πολλές μέρες για ένα γράμμα, να φτάσει σε μια χώρα μέσω ταχυδρομείου.

Το Τηλέφωνο κατέστησε δυνατόν να φτάνουν τα νέα άμεσα, σε όλα τα σημεία της γης. Τα Κινητά Τηλέφωνα επινοήθηκαν κατά το έτος 1977 και έκαναν την επικοινωνία ακόμα πιο εύκολη.

maxresdefault

Οι εκδόσεις των smartphones που είναι διαθέσιμα σήμερα, λόγω της συνεχώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, παρέχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Αυτές  του υπολογιστή, της φωτογραφικής μηχανής, βίντεο, τηλεόρασης και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.

Επιπλέον, τα smartphones είναι επίσης έξυπνα και εύχρηστα. Είναι εκπληκτικό να γνωρίζουμε ότι σχεδόν το ήμισυ των ανθρώπων στον κόσμο, έχει ένα smartphone σήμερα!

1024px-Gosremprom

 Οι μηχανικές αριθμομηχανές (μηχανικοί υπολογιστές) αποτελούν τους προγόνους των σύγχρονων υπολογιστών και τους απογόνους παλαιότερων μηχανικών υπολογιστών όπως ήταν ο αστρολάβος των Αντικυθήρων. Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζουμε μια μηχανική αριθμομηχανή της δεκαετίας του 1950 καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της.

Δημιουργία edouc8s TV


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter