Αρχική InfoMommy Υγεία Συμπεράσματα από το Συνέδριο OTC & Cosmetics Conference για την «Αυτοφροντίδα στην Ελλάδα"

Συμπεράσματα από το Συνέδριο OTC & Cosmetics Conference για την «Αυτοφροντίδα στην Ελλάδα"

img9893_1613

Ένα γενικό συμπέρασμα στο οποίο όλοι συμφώνησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την «Αυτοφροντίδα στην Ελλάδα: στρεβλώσεις, οφέλη και προοπτικές" της ETHOS EVENTS, του περιοδικού Pharma & Health Business και του portal virus.com.gr σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως (EΦEX) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), είναι ότι οι Ρυθμιστικές αρχές και οι φαρμακοποιοί πρέπει να συνεργαστούν έχοντας ως πρωταρχικό τους μέλημα την υγεία του ασθενή.

Σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ του 2014, που παρουσιάστηκε από τον Δρ. Νίκο Μανιαδάκη, Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, τονίστηκε ότι η απελευθέρωση της αγοράς δεν οδηγεί σε μείωση των τιμών.

Μετά το τέλος του 1ου τραπεζιού ένα από τα σημαντικά μηνύματα όλων των ομιλητών είναι ότι η πολιτική ηγεσία, οι ρυθμιστικές αρχές καθώς και οι φαρμακοποιοί πρέπει να συνεργαστούν ώστε τα οφέλη για τον καταναλωτή και τον ασθενή να είναι άμεσα και να διαφυλάττουν πρωτίστως την υγεία του.

Στο Στρογγυλό Τραπέζι III με συντονιστή τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Νεγκή, συζητήθηκε το θέμα «Προτεραιότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης της αγοράς ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα» με συνομιλητές τους κκ Γεράσιμο Κοσμάτο, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) & Managing Director South East Europe, Johnson & Johnson Hellas Consumer, Δημήτριο Τριανταφυλλίδη, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ., Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ.), Δρ. Ιωάννα Χήνου, Πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Oμάδα εργασίας, Mονογραφιών Φυτικών Φαρμάκων, Επιτροπής HMPC, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων(ΕΜΑ), Καθηγήτρια, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτικό Τμήμα, ΕΚΠΑ Ηλία Γιαννόγλου, Β' Αντιπρόεδρος, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), Γενικός Γραμματέας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών (ΦΣΑ).

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν ότι υπάρχουν νέες απαιτήσεις από τους καταναλωτές, οπότε και νέες ευκαιρίες για καινοτόμα προϊόντα σύμφωνα με τον κ. Κοσμάτο. Η κα. Χήνου, έδωσε μία αναπτυξιακή διάσταση τονίζοντας ότι η χλωρίδα της Ελλάδας είναι πλούσια και αποτελεί ευκαιρία για δημιουργία ποιοτικών, φυτικών προιόντων, ενώ ο κ.Τριανταφυλλίδης υπενθύμισε οτι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και πρέπει να υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα με ασφάλεια χορήγησης, θέση η οποία ενισχύεται και από τον κ. Γιαννόγλου που υπογράμμισε ότι οι κανόνες διαφάνειας πρέπει να διέπουν τα ΜΥΣΥΦΑ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.