Αρχική Διάφορα Συμβουλές για να μεγαλώσετε αγαπημένα αδέρφια!

Συμβουλές για να μεγαλώσετε αγαπημένα αδέρφια!


Τα αδέρφια μεταξύ τους τόσο σε μικρή ηλικία αλλά και σε μεγαλύτερη έχουν σίγουρα τις διαφορές τους, τσακώνονται, διαφωνούν, φωνάζουν αλλά σχεδόν πάντα ετά πό λιγότερο ή περισσότερο το ξεχνάνε...απλώς γιατί είναι αδέρφια. Σαφώς υπάρχουν και εκείνες οι αδερφικές σχέσεις που έχουν -ενίοτε πολλά- περιθώρια βελτιώσης αλλά σε γενικές γραμμέ,, ο ισχυρός αυτός δεσμός μπορεί ν απαραβλέψει διαφωνίες και διαφορές.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς που βοηθούν στην ισχυροποίηση του δεσμού αυτού ώστε τα αδέρφια να μεγαλώνουν αγαπημένα δημιουργώντας μια σταθερή σχέση αγάπης.

Αφήστε τα να ζουν δυνατές και σημαντικές στιγμές μαζί, να παίζουν, να διασκεδάζουν, να τρέχουν, να φτιάχνουν κάστρα στην άμμο, να γελάνε. Αυτά οι στιγμές είναι που θα τα φέρουν πιο κοντά και θα δημιουργήσουν τις μνήμες εκείνες που θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν.

Μιλήστε τους για τη δική σας σχέση με τα αδέρφια σας.Ιστορίες και περιστατικά, εύθυμα και ξεχωριστά που τα θυμάστε με νοσταλγία και αγάπη. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβουν την αξία αυτής της σχέσης.

Ενισχύστε τις εκδηλώσεις αγάπης. Παροτρύνετε τα παιδιά σας να αγκαλιάζονται μεταξύ τους ενώ κάντε και εσείς το ίδιο χωρίς εξαιρέσεις.

Πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν ότι οι φίλοι είναι σαφώς σημαντικό κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων αλλά μπορεί να έρθουν και να φύγουν. Σε αντίθεση με την οικογένεια που θα είναι πάντα κοντά.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Σίγουρα οι άνθρωποι από τη φύση τους και λόγω χαρακτήρων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, ειδικά όσον αφορά τις ανάγκες και τα θέλω τους, ακόμα και αν μεγαλώνουν με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο περιβάλλον. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα αλλά είναι σημαντικό να έχουν κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες, καθώς αυτά είναι που θα τα φέρουν πιο κοντά γιατί θα μοιράζονται εκτός από χρόνο και εμεπιρίες, κοινές ανησυχίες και θέματα ενδιαφέροντος.

Μάθετε τα να έχουν καθήκοντα, το ένα απέναντι στο άλλο. Για παράδειγμα πείτε στο μεγαλύτερο παιδί να δείξει στο μικρότερο πως να φτιάξει κάτι ή πως να παίξει κάτι κ.ο.κ. Έτσι το μεγαλύτερο παιδί θα νιώσει την ευθύνη της προστασίας και αναπόφευκτα θα έρει κοντά με το μικρότερο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter