Αρχική InfoMommy Συμβουλές Συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των πλεκτών ρούχων

Συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των πλεκτών ρούχων

la-la-cashmere-knitted-arm-warmers-6822Αρχίζουμε να μαζεύουμε τα πλεκτά ρούχα από τις ντουλάπες και για αυτό καλό θα ήταν να το κάνουμε με σωστό τρόπο για τα μάλλινα είναι εξαιρετικά ευπαθή και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να μην χάσουν τη φόρμα τους. Ας δούμε κάποια πολύ βασικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα πλεκτά σε άριστη κατάσταση και να τα χαρούμε ακόμα περισσότερο του χρόνου.

Διαβάζουμε την ετικέτα

Διαβάζουμε προσεκτικά την ετικέτα που είναι ραμμένη στο πλεκτό. Η ετικέτα δίνει συγκεκριμένες οδηγίες, για το πώς θα φροντίσουμε σωστά το ρούχο, πώς πρέπει να το πλένουμε και με ποιο τρόπο να το σιδερώνουμε.

Πλύσιμο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απόλυτα ασφαλές να πλύνουμε το πλεκτό ρούχο. Συνήθως, εάν η σύνθεσή του είναι «συνθετικό» ή «μαλλί με συνθετικό», μπορούμε να το πλύνουμε στο πλυντήριο, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο πρόγραμμα για συνθετικά ή μεικτά ρούχα. Εάν όμως είναι «μαλλί 100%», σίγουρα θα πρέπει να αποφύγουμε να το πλύνουμε στο πλυντήριο, εκτός εάν στην ετικέτα υπάρχη ένδειξη ότι επιτρέπεται να το κάνουμε. Τα περισσότερα πλεκτά είναι προτιμότερο να τα πλένουμε στο χέρι.

Προσεκτικό στέγνωμα

Πριν απλώσουμε το πλεκτό, είναι καλό να αφαιρέσουμε τη περισσότερη υγρασία, τυλίγοντάς το σε στεγνή πετσέτα. Αποφεύγουμε το στύψιμο, καθώς αυτό μπορεί να σπάσει τις ίνες του και το πλεκτό να χάσει τη φόρμα του. Κατά το άπλωμα στρώστε το πλεκτό με τα μανίκια απλωμένα. Τραβώντας το απαλά, δώστε του τη σωστή του φόρμα κι αφήστε το να στεγνώσει τελείως.

Aποθήκευση πλεκτών

Η σωστή αποθήκευση του πλεκτού θα το βοηθήσει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Πρέπει πάντα να το φυλάτε διπλωμένο τακτικά, πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Μην το αφήνετε κρεμασμένο σε κρεμάστρα, γιατί έτσι θα ξεχειλώσει και θα χάσει το σχήμα του. Καλό είναι να το τοποθετείτε μέσα σε υφασμάτινες σακούλες για να μπορεί να αερίζεται. Μπορείτε βέβαια να το φυλάξεις και μέσα σε πλαστική σακούλα, αρκεί να μην έχει μέσα υγρασία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.