Αρχική InfoDad Συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει του Πάσχα

Συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει του Πάσχα

car_roadtripΤο Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και τη Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων "Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς" στοχεύει στην ανάληψη, υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων που προάγουν την οδική ασφάλεια και συνεπώς την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ο καιρός ανοίγει, το Πάσχα πλησιάζει και η ευκαιρία για απόδραση από τα αστικά κέντρα έχει έρθει. Προσοχή όμως, διότι οι μεγάλες έξοδοι εγκυμονούν κινδύνους και προκαλούν πολλά τροχαία συμβάντα.

  • Όλοι οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου επιβάλλεται να φορούν ζώνη ασφαλείας, ενώ τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα ανάλογα με την ανάπτυξή τους.
  • Οι μοτοσικλετιστές επιβάλλεται να φορούν κράνος και πλήρη εξάρτηση.
  • Δεν υπερφορτώνουμε το αυτοκίνητο, διότι μειώνεται η ορατότητα και μετατοπίζεται το κέντρο βάρους.
  • Αποφεύγουμε να έχουμε ελεύθερα αντικείμενα στην καμπίνα του αυτοκινήτου που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα ή απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Το Ι.Ο.ΑΣ. πραγματοποιεί την περίοδο του Πάσχα καμπάνια για ασφαλείς μετακινήσεις, υπενθυμίζοντας ότι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία.

Ειδικά για την ημέρα του Πάσχα θυμόμαστε: Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί! Συμφωνούμε ποιος θα είναι ο "Οδηγός της Παρέας"!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.