Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού με το e-mellon, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού με το e-mellon, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

421377help

Σε ποιους απευθύνεται:

- Σε Εκπαιδευτικούς, Συμβούλους, Ψυχολόγους

- Σε φοιτητές/τριες και απόφοιτους/τες ανθρωπιστικών, κοινωνικών και επιστημών της υγείας

Το e-mellon είναι το ολοκληρωμένο σύστημα Επαγγελματικού προσανατολισμού σε ηλεκτρονική μορφή, που δημιουργήθηκε για τους Έλληνες μαθητές. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να ξεκαθαρίσουν τι τους ταιριάζει, τι τους αρέσει και σε τι έχουν κλίση, έτσι ώστε να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Περιγραφή:      

Το πρόγραμμα βασίζεται στην πολύτιμη τεχνογνωσία της Ison Psychometrica, που είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που ασχολείται με την επιστημονική σύζευξη ανθρώπων – επαγγελμάτων, εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Φορέων Σταδιοδρομίας ACF και έχει επιλεγεί από τη μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου στην προσφορά υπηρεσιών συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, τη Right Managements Consultants για την υλοποίηση των έργων της στην Ελλάδα.

Γιατί να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Παρέχει την ανταγωνιστικότερη μεθοδολογία διερεύνησης των χαρακτηριστικών του ατόμου και άρα της αποτελεσματικότερης συμβουλευτικής και καθοδήγησης για τις επαγγελματικές του επιλογές και προοπτικές.

Πως μπορούν οι καταρτισθέντες να αξιοποιήσουν την πιστοποίηση

Οι καταρτισθέντες σύμβουλοι αποκτούν πιστοποιημένη επάρκεια στη χρήση της εν λόγω πολυσχιδούς μεθοδολογίας, που προσφέρει τα πιο έγκυρα και πλήρη αποτελέσματα για το παιδί και τους γονείς.

Εισηγητής:          Καλλιόπη Μαρίνη

Η Καλλιόπη Μαρίνη σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Παν/μιο του Surrey στην Μ.Βρετανία και κατόπιν εκπαιδεύτηκε στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Εργάζεται ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων Ιδιωτικά και ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Συμμετέχει σε έργα και μελέτες Ψυχομετρίας και τομέων της Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και είναι εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων στους σχετικούς τομείς.

Μαίρη Τουντοπούλου

Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας με μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Συνεργάζεται με την Ison Psychometrica και το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας σε θέματα παροχής υπηρεσιών εφαρμοσμένης ψυχολογίας και συμβουλευτικής, με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και την ΑΣΠΑΙΤΕ σε θέματα εκπαίδευσης συμβούλων και είναι υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Ison και συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα Υπουργεία Απασχόλησης & Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Κύρια πεδία δράσης της είναι η Ψυχομετρική Αξιολόγηση, η Συμβουλευτική Εφήβων & Ενηλίκων, η Συμμετοχή σε έργα στάθμισης, μετάφρασης ψυχομετρικών τεστ, καθώς και χορήγηση και βαθμολόγησή τους, η Επιλογή, αξιολόγηση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, η Συμμετοχή σε οργανωτικές μελέτες και αξιολογήσεις προγραμμάτων, η Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων & πραγματοποίηση εισηγήσεων στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι Στατιστικές αναλύσεις με τη χρήση του στατιστικού προγράμματος SPSS.

 Διοργανωτής Σεμιναρίου

Mediterranean Professional Studies

210 8899600, 2310 287779, 2310 547708

Έναρξη: 20/11/2014

Πόλη: ΑΘΗΝΑ

Tόπος: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (Πλ. Βικτωρίας ή στάση Αγγελοπούλου)

Χάρτης Τόπου Διεξαγωγής

Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tόπος: Εγνατίας 2-4

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική

Διάρκεια:30 ώρες

Έναρξη: 20/11/2014


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.