Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Συναυλία - αφιέρωμα στον Μπαχ, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (21/3)

Συναυλία - αφιέρωμα στον Μπαχ, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (21/3)

BACH  CONCERTΣυναυλία - αφιέρωμα στον  Γ. Σ. Μπαχ (με την ευκαιρία της ημέρας γέννησής του) διοργανώνει το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 (20.30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), στο πλαίσιο του προγράμματος Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν φοιτητές ειδίκευσης πιάνου και μουσικής δωματίου της τάξης του Καθηγητή Ούβε Μάτσκε.

Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685 – 1750) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες στη μουσική ιστορία της Δύσης. Στο πρόγραμμα της συναυλίας, περιλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά έργα του μεγάλου συνθέτη της εποχής Μπαρόκ από τα νεανικά του χρόνια (Τοκκάτα, Σουίτα), τα χρόνια δημιουργίας στην Λειψία (Πρελούδια και Φούγκες, Κοντσέρτα), καθώς και το μέρος από την περίφημη «Τέχνη της Φούγκας», το οποίο εκδόθηκε από τον Μπαχ για δύο πληκτροφόρα όργανα.

Τη συναυλία προλογίζει ο Πέτρος Βούβαρης, Λέκτορας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Ερμηνεύουν: Βασιλική Αποστολοπούλου, Ιάσονας Γιαγτζόγλου, Αγγελική Κάρτσιου, Κωνσταντίνα Λαζαρίδου, Λάζαρος Μελίδης. Συνοδεύει στο πιάνο ο Ούβε Μάτσκε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.