Αρχική Σχολή Γονέων Συνελήφθησαν γονείς επειδή άφηναν τα παιδιά τους να παίζουν χωρίς επιτήρηση και να επιστρέφουν μόνα στο σπίτι!

Συνελήφθησαν γονείς επειδή άφηναν τα παιδιά τους να παίζουν χωρίς επιτήρηση και να επιστρέφουν μόνα στο σπίτι!

kid-walking-aloneΜε αφορμή την ιστορία δύο γονέων από την κομητεία Μοντγκόμερι στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, η οποία μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, μας γεννήθηκε εύλογα η απορία εάν εσείς θα αφήνατε τα παιδιά σας να πάνε μόνα τους στο σχολείο ή να παίξουν στο πάρκο και να επιστρέψουν στο σπίτι χωρίς επιτήρηση.

Πιο συγκεκριμένα, η Danielle και ο Alexander Meitiv έγιναν πρωτοσέλιδο τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν επέτρεψαν στα παιδιά τους 6 και 10 ετών να επιστρέψουν μόνα στο σπίτι της οικογένειας από το πάρκο όπου έπαιζαν με την παρέα τους. Τα παιδιά συνελήφθησαν από την αστυνομία και στη συνέχεια οι γονείς τους ανακρίθηκαν από τις υπηρεσίες σχετικά με την προστασία του παιδιού. Οι αρχές κατηγόρησαν τους γονείς για παραμέληση των παιδιών, μια απόφαση που συγκλόνισε την οικογένεια, αφού όπως ισχυρίστηκαν οι δύο ένοχοι συμβαίνει συχνά τα παιδιά τους να παίζουν έξω από το σπίτι χωρίς επίβλεψη και δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα τα δύο παιδιά εθεάθησαν ξανά να παίζουν μόνα τους στο πάρκο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στη σύλληψη και την κράτηση τους για πέντε ώρες μακριά από τους γονείς τους. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο της αστυνομίας χωρίς καμία εξήγηση του γιατί κρατούνται. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν πρόσβαση σε φαγητό, παρά μόνο περιορισμένη πρόσβαση στην τουαλέτα. Μετά από μια σειρά καθυστερήσεων, η αστυνομία αποδέσμευσε τελικά τα παιδιά γύρω στις 22:30 το βράδυ.

Οι γονείς ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μηνύσεις, την ίδια ώρα που μια ομάδα γονέων που τάσσονται υπέρ της μεθόδου ανατροφής της οικογένειας Meitiv αποφάσισαν να καθιερώσουν την 9η Μαΐου ως την ημέρα που τα παιδιά θα γυρνούν μόνα τους στο σπίτι από την παιδική χαρά ή από το σχολείο, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά που παίζουν χωρίς επίβλεψη σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι υποστηρικτές αυτού του κινήματος θεωρούν ότι αυτό το στυλ ανατροφής προωθεί την ανεξαρτησία και τη φιλία μεταξύ των παιδιών και αντιτίθενται στην ιδέα ότι η αστυνομία θα πρέπει να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των παιδιών τους, εάν απλά διασκεδάζουν ή επιστρέφουν μόνα στο σπίτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.