Συνεργασία Novartis-Amgen για την ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών θεραπειών για νευρολογικά νοσήματα

headache

Η Novartis ανακοίνωσε την 1η Σεπτεμβρίου ότι προχώρησε σε παγκόσμια συνεργασία με την Amgen για την ανάπτυξη και την προώθηση πρωτοποριακών θεραπειών για τις νευροεπιστήμες.

Οι εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν εμπορικά, από κοινού ένα πρόγραμμα αναστολέων BACE για τη Νόσο Alzheimer (AD). Η από του στόματος θεραπεία της Novartis CNP520 θα είναι το βασικό μόριο.

Η Novartis και η Amgen σκοπεύουν επίσης να αναπτύξουν και να προωθήσουν από κοινού το χαρτοφυλάκιο της Amgen για την ημικρανία, συμπεριλαμβανομένου του πλήρως ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος AMG 334 με τα πρώτα δεδομένα φάσης ΙΙΙ να αναμένονται το 2017.

Ο David Epstein, Head of Novartis Pharmaceuticals είπε: “Αυτή η συνεργασία της Novartis με την Amgen υπογραμμίζει την ξεκάθαρη αφοσίωσή μας στις νευροεπιστήμες και στην προσφορά πολλαπλών, νέων στοχευμένων θεραπειών σε ασθενείς που πάσχουν από Νόσο Alzheimer και ημικρανία, πεδία όπου η ακάλυπτη ιατρική ανάγκη παραμένει μεγάλη.”

Η Νόσος Alzheimer είναι μια μη αναστρέψιμη, προϊούσα νόσος του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται από την απώλεια μνήμης και άλλων νοητικών ικανοτήτων. Η συσσώρευση αμυλοειδούς θεωρείται βασικός παράγοντας της προοδευτικής βλάβης του νευρικού συστήματος στη Νόσο Alzheimer. Το CNP520 είναι ένα από του στόματος φάρμακο που έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη της παραγωγής των διαφόρων μορφών αμυλοειδούς και έχει τη δυνατότητα πρόληψης, επιβράδυνσης ή καθυστέρησης των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη Νόσο Alzheimer. Επί του παρόντος βρίσκεται σε μελέτες φάσης Ι/ΙΙa. Το CNP520 προγραμματίζεται να συμπεριληφθεί σε πρωτοποριακή μελέτη πρόληψης της νόσου σε ανθρώπους με γενετικό κίνδυνο εμφάνισης Νόσου Alzheimer σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Alzheimer Banner.

Η ημικρανία είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από σοβαρή κεφαλαλγία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr