Αρχική InfoMommy Υγεία Συνεργασία υπουργείου Υγείας-Νοσοκομείου Παίδων για θέματα εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών με ειδικές ικανότητες

Συνεργασία υπουργείου Υγείας-Νοσοκομείου Παίδων για θέματα εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών με ειδικές ικανότητες

Παπακωστα

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, είχε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», Μαρίζα Οικονόμου, την Προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Ελένη Πλευρίτη, την παιδοψυχίατρο, Δ/ντρια του ΕΣΥ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, την βραβευμένη για τη δράση της στα παιδιά με ειδικές ικανότητες και μέλος του ιδρύματος ‘‘Agape Foundation’’, Μαρίνα Ασπραδάκη Μπλερ και την Αμερικανίδα ειδική εκπαιδευτικό στην ένταξη των ατόμων με ειδικές ικανότητες στην κοινωνία, Beth Lewter.

 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να γίνει η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών για θέματα εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η αποστολή αντιπροσωπείας Ελλήνων επαγγελματιών υγείας, όπως επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α. σε δημόσια σχολεία της πολιτείας της Βιρτζίνια, ώστε να δουν από κοντά τον τρόπο, με τον οποίο παρέχονται οι εν λόγω υπηρεσίες εκεί, καθώς και το πώς επιτυγχάνεται η άριστη επανένταξή τους στην κοινωνία και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές.

 
Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Παίδων έχει ήδη αποδεχθεί πρόταση συνεργασίας με το ίδρυμα ‘‘Agape Foundation’’ για την βοήθεια και στήριξη ελληνικών οικογενειών που τα παιδιά τους χρήζουν θεραπεία στην Αμερική.

 
Η Μαρίνα Ασπραδάκη Μπλερ εργάζεται για πολλά χρόνια ως εθελόντρια για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Το 2013 βραβεύτηκε από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Loudoun County για την Ειδική Αγωγή.

Η Beth Lewter είναι εκπαιδευτικός στα δημόσια σχολεία Loudoun County, στην Βιρτζίνια και ειδικεύεται στην ομαλή μετάβαση των παιδιών με ειδικές ικανότητες από το σχολείο "στον πραγματικό κόσμο". Μετρά περισσότερα από δεκαοχτώ χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εκπαίδευσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.