Αρχική Παιδικά Εργαστήρια «Συνέβη σε μία βίδα»: Ένα εργαστήρι αφήγησης για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας ξεκινά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

«Συνέβη σε μία βίδα»: Ένα εργαστήρι αφήγησης για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας ξεκινά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

img_2436Ένα γνωστό σε όλους, συνηθισμένο αντικείμενο πρωταγωνιστεί στο εργαστήρι αφήγησης «Συνέβη σε μία βίδα» που ξεκινά από τις 29 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη. Πρόκειται για μια Βίδα που αναζητά την αποστολή της. Όπως όλοι οι ήρωες των λαϊκών παραμυθιών, απομακρύνεται από την πατρίδα της, το οικείο της περιβάλλον και αγωνίζεται να αποδείξει τις δυνατότητές της. Στην προσπάθειά της αυτή ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες, χαρές και απογοητεύσεις.

Θέματα και στόχοι της αφήγησης:

Η χρήση, η μετατροπή, η μεταποίηση, η ανακύκλωση των αντικειμένων, το άχρηστο και η αξιοποίησή του είναι τα θέματα που πραγματεύεται αυτή η ιστορία.
- Πώς ένα απλό, καθημερινό αντικείμενο μετατρέπεται σε έργο τέχνης;
- Πώς η τέχνη αναζητά την έμπνευσή της στον υλικό κόσμο που μας περιβάλλει;
- Πώς ένα άχρηστο αντικείμενο μετατρέπεται σε χρήσιμο;
- Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ευτελή υλικά που βρίσκονται γύρω μας;

Τα παιδιά μέσω της παράστασης αυτής έρχονται σε επαφή με γνωστά έργα της παγκόσμιας τέχνης, τα οποία, με την τεχνική του animation, ζωντανεύουν και αποκτούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λαμβάνουν και τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε έργο τέχνης που προβάλλεται, ενώ καλούνται να συμμετάσχουν, τόσο με τις παρατηρήσεις τους, όσο και σωματικά, ακολουθώντας τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις της Βίδας.

Σενάριο, σκηνοθεσία και αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου
Animation: Γρηγόρης Περίκο
Μουσική – Τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, διεξάγεται κάθε Δευτέρα ή Παρασκευή (10:00-11:00 για παιδιά Προσχολικής ηλικίας και 10:00-11:30 για παιδιά Α' - Β' Δημοτικού) και το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή είναι 6€.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
210-3611206


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.