Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Συνεχίζεται για 3 τελευταίες παραστάσεις το θεατρικό έργο «Ο Εβραίος» στο Θέατρο Κολοσσαίον (2,3,4/5)

Συνεχίζεται για 3 τελευταίες παραστάσεις το θεατρικό έργο «Ο Εβραίος» στο Θέατρο Κολοσσαίον (2,3,4/5)

Μίνα Χειμώνα-ο ΕβραίοςΟ θεατρικός οργανισμός Altera Pars μετά από δύο συνεχείς επιτυχημένες χρονιές στην Αθήνα, θα συνεχίσει να παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το θεατρικό έργο «Ο Εβραίος», στο Θέατρο Κολοσσαίον, στις 2/5 (21:15), 3/5 (21:15) και στις 4/5(19:15). Ήρωες του έργου ο Χαράλαμπος και η Ασημίνα Τσιγαρίδα, ένας πρώην φτωχός και τίμιος υπαλληλάκος και μια πρώην ταπεινή υπηρέτρια, καθώς και ο συμπαθής φίλος τους Αρίστος. Το ζευγάρι απολαμβάνει για δεκατρία ολόκληρα χρόνια την περιουσία ενός άλλου και στο τέλος οδηγείται στην παράνοια, με την υποψία της αναπάντεχης επιστροφής του νόμιμου ιδιοκτήτη, ενός Εβραίου τοκογλύφου.

Υπόθεση του έργου:

Θεσσαλονίκη 1955. Στο κέντρο της εβραϊκής συνοικίας της πόλης, το ζεύγος Τσιγαρίδα απολαμβάνει μια άνετη και πολυτελή ζωή, καθώς βρέθηκε να διαχειρίζεται μια αξιοσέβαστη πλην όμως «ξένη» περιουσία. Το αφεντικό του Χαράλαμπου, ένας πλούσιος Εβραίος υφασματέμπορος και εισοδηματίας, υπό τον φόβο και την απειλή της δήμευσης της περιουσίας του από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής , αποφασίζει να μεταβιβάσει “εικονικά” το βιος του, στον έμπιστο υπάλληλό του , με την συμφωνία να το πάρει πίσω με τη λήξη του πολέμου. Ο πόλεμος τελειώνει, όμως ο «Εβραίος» δεν επιστρέφει και έτσι επί 13 χρόνια το ζεύγος Τσιγαρίδα, ζει με την πεποίθηση ότι η αναπάντεχη κοινωνική και οικονομική του ανέλιξη είναι μια οριστική και αμετάκλητη πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τελευταίες παραστάσεις:

Παρασκευή 2/5 – 21:15
Σάββατο 3/5 - 21:15
Κυριακή 4/5 – 19:15

Εισιτήρια: 15 € (κανονικό), 10 € (φοιτητές / άνεργοι / ομαδικά)

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείου του θεάτρου.
Πληροφορίες στο 2310. 834 996.

Θέατρο Κολοσσαίον
Βασ. Όλγας 150,
2310.834.996


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.