Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Συνεχίζεται η παράσταση τα «Τέσσερα Μικρά Ταλέντα» στο Θέατρο Φλέμινγκ

Συνεχίζεται η παράσταση τα «Τέσσερα Μικρά Ταλέντα» στο Θέατρο Φλέμινγκ

IMGP0130Το Θέατρο Φλέμιγκ συνεχίζει να παρουσιάζει το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου τα «Τέσσερα Μικρά Ταλέντα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα, κάθε Κυριακή στις 11:30π.μ.Ένα έργο μικτού κουκλοθεάτρου (και οι δύο συντελεστές του έχουν εξειδικευτεί στο κουκλοθέατρο με σεμινάρια στο εξωτερικό), που παίζεται με ηθοποιούς και κούκλες, είδος θεάτρου για παιδιά, που έχει καθιερώσει το θέατρό μας τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Είναι ένα έργο τρυφερό, το μόνο αυτή στη στιγμή που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, ηλικίας από 2 έως 10 ετών. Μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τα διανοήματα του έργου, παροτρύνει τους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στη δράση του και αναπτύσσει την κριτική τους ικανότητα και τη φαντασία τους.

IMGP0148Πρόκειται για μια ιστορία τεσσάρων ζώων, ενός γάιδαρου, ενός σκύλου, μιας γάτας και μιας κότας που συναντούν στην πορεία τους τρία αδέλφια και αναπτύσσεται μεταξύ τους μια τρυφερή φιλία. Τα τέσσερα ζώα νιώθουν ότι η ζωή τα έχει αδικήσει γιατί, ενώ ανάλωσαν τα καλύτερά τους χρόνια υπηρετώντας τους ανθρώπους, αυτοί τα κακομεταχειρίστηκαν. Ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους στο τραγούδι και το χορό. Όταν οι δρόμοι τους συναντιούνται αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μπούνε δυναμικά στο χώρο του θεάματος. Ονειρεύονται να γίνουν διάσημοι και είναι σχεδόν σίγουροι ότι ως εξαιρετικά ταλέντα σύντομα θα διαπρέψουν. Φαντάζονται ήδη τους εαυτούς τους μελλοντικά είδωλα. Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στην πόλη και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Super Idol και εκεί να διακριθούν και να γίνουν διάσημοι. Η πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύεται πολύ διαφορετική. Απογοητευμένοι από την απόρριψη, καταλήγουν σε ένα σπίτι, όπου ζουν τρία παιδιά και αποφασίζουν να ζήσουν όλοι μαζί αρμονικά.

Άνθρωποι και ζώα ανακαλύπτουν ότι δεν χρειάζεται να γίνει κανείς διάσημος για να είναι ευτυχισμένος. Όλοι κρύβουνε κάποιο ταλέντο μέσα τους, όλοι δικαιούνται να κάνουν όνειρα…το μυστικό όμως είναι ότι για να είναι κάποιος επιτυχημένος και ευτυχισμένος πρέπει το όνειρό του να συμβαδίζει με το ταλέντο του…ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και μοναδικός…

Μέσα από ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο κλίμα και με γλώσσα που είναι κοντά στην παιδική ευαισθησία, το έργο προσεγγίζει τα παιδιά και βρίσκει κώδικες επικοινωνίας μαζί τους.

Περνάει στα παιδιά θετικά μηνύματα και τα οδηγεί στο να διοχετεύσουν τον πλούσιο ψυχισμό τους προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να αναδυθούν σε δρόμους δημιουργικούς, μακριά από τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλει η εποχή μας. Στη εποχή της καλωδιακής τηλεόρασης με τα πολυάριθμα προγράμματα , του βίντεο, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του ίντερνετ, του άγχους της σχολικής αποδοτικότητας, των εξαντλητικών ρυθμών τα πάντα έχουν αλλάξει εκτός από τη φαντασία.

Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στο σύγχρονο πολιτισμό μας και να δώσει στα παιδιά ένα διαφορετικό ερέθισμα για τη φαντασία, να τα βοηθήσει να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, να γίνουν δημιουργικοί και το κυριότερο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Ημερομηνίες: κάθε Κυριακή στις 11:30π.μ.

Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ /άτομο

Θέατρο Φλέμινγκ,
Μίσραχη 15, 546.42,Θεσσαλονίκη
2310.812.000


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.