Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Συνεχίζεται το κλασικό αριστούργημα του Μαξίμ Γκόργκι «Οι Μικροαστοί» στην Πολιτεία Θεάτρου (έως και 12/4)

Συνεχίζεται το κλασικό αριστούργημα του Μαξίμ Γκόργκι «Οι Μικροαστοί» στην Πολιτεία Θεάτρου (έως και 12/4)

ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ

Η Πολιτεία Θεάτρου θα συνεχίσει να παρουσιάζει με υπερηφάνεια το κλασικό αριστούργημα του Μαξίμ Γκόργκι «Οι Μικροαστοί» σε διασκευή Μαρίας Μπαλτατζή, έως και τις 12 Απριλίου 2014.

«Κεντρικός άξονας του έργου του Μαξίμ Γκόργκι είναι ο άνθρωπος σαν λειτουργικό μέλος της ομάδας, με την κοινή ψυχή και τα κοινά ιδανικά. «Αφέντης Είναι Εκείνος Που Δουλεύει», Νηλ, «Μικροαστοί». Πιστεύει στην αφύπνιση των λαών και τους οραματίζεται να εξουσιάζουν τη μοίρα τους. Σαν ιδιοσυγκρασία ρεαλιστική και δημιουργική, ο Γκόργκι πλέκει το εγκώμιο στον Άνθρωπο Αγωνιστή και Δημιουργό. Καταδικάζει την άρνηση και την στείρα κριτική, τους άβουλους, «βολεμένους» μικροαστούς που αναπαράγουν τη μιζέρια τους, μέσα από τους απογόνους τους, χωρίς να πηγαίνουν τη ζωή ούτε ένα βήμα μπροστά, σαν μια λίμνη που βάλτωσε. Στιγματίζει την ηλιθιότητα, τη δειλία τους, το πνεύμα υποταγής και συμβιβασμού που τους χαρακτηρίζει.

Οι μικροαστοί, περιχαρακωμένοι στον οικογενειακό μικρόκοσμό τους, πνιγμένοι στις προλήψεις, αμέτοχοι, αμαθείς, αντιδραστικοί, με μοναδική τους έγνοια το συμφέρον και την καλοπέραση, δεν γνωρίζουν, δεν διαισθάνονται τι αλλάζει στον κόσμο, αλλά και ούτε επιθυμούν να το κάνουν, αφού δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Γι’ αυτό και γίνονται πολέμιοι κάθε νέας ιδέας για μια καλύτερη, πιο ουσιαστική ζωή που πάει να γεννηθεί. Παραδέρνουν μέσα στο χάος που επικρατεί, στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους και τον έξω κόσμο, αντιδρώντας παράλογα και απελπισμένα, όπως κάθε πλάσμα που ξεψυχάει, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν αυτά που συμβαίνουν μέσα στο σπίτι τους κι ολόγυρά τους».

«Οι «Μικροαστοί» είναι ένα έργο ρεαλιστικό, αλλά και βαθύτατα αλληγορικό. Εκφράζει ιδέες και κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που εκδηλώνονται πάντα σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας, όταν το παλιό σπάζει, γκρεμίζεται και κάτι νέο πάει να γεννηθεί. Γι’ αυτό και είναι κλασικό. Οι πανανθρώπινες και διαχρονικές αλήθειες, που φέρνει μαζί του σε ότι αφορά στον άνθρωπο. Στην πολυπλοκότητα της προσωπικής, πολιτικής, κοινωνικής, ψυχολογικής και πολιτιστικής δράσης του, που αγγίζουν και δονούν την ψυχή, αφού μέσα από κάθε προσωπικότητα του Γκόργκι, αναγνωρίζουμε και μια ολόκληρη διαφορετική κατηγορία συνανθρώπων μας, σε πολλές στιγμές της δεδομένης πολυπλοκότητας και αντίφασης ενός ανθρώπινου πλάσματος. Αντίθεση και Σύγκρουση Γενεών, Τάξεων, Χαρακτήρων, Ιδεών. Οι ήρωές του είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής, αλλά και σύμβολα. «Τα δικαιώματα δεν σου τα δίνουν-τα δικαιώματα τα παίρνεις μόνος σου»Νηλ, «Μικροαστοί».
Συντελεστές παραγωγής:
-Σκηνοθεσία/Διδασκαλία Ρόλων-Επιμέλεια Σκηνικών/ Κοστουμιών/Μουσικής:
Μαρία Μπαλτατζή
-Φωτογραφία / Επιμέλεια Αφίσας: Γιώργος Θεοδωρίδης

-Διανομή Ρόλων (με αλφαβητική σειρά)
Νίκος Δερτιλής(Νηλ, θετός γιός Μπεσσεμένωφ, μηχανοδηγός)
Αχιλλέας Δημητριάδης(Μπεσσεμένωφ Βασίλι Βασίλιεβιτς)
Γιώργος Θεοδωρίδης(Τετέρεφ Χρυσάνφιτς, ένοικος, ψάλτης)
Μαρία Μπαλτατζή(Περτσίχοβα, μητέρα Πόλιας, πουλολόγος)
Αλεξία Ξυγαλά(Τατιάνα, κόρη Μπεσσεμένωφ, δασκάλα)
Παναγιώτης Παπαναστασίου(Πιότρ, γιός Μπεσσεμένωφ, φοιτητής)
Δώρα Προύσα(Ελένα Νικολάγεβνα, ένοικος, χήρα Δ/ντού Φυλακών)
Φανή Χατζημπάρμπα(Ακουλίνα Ιβάνοβνα, σύζυγος Μπεσσεμένωφ)
Ηλέκτρα Χριστοδούλου(Πόλια, κόρη Περτσίχοβας, υπηρέτρια)
Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Δευτέρα

Ώρα προσέλευσης: 19.30
Ώρα παράστασης: 20.00
Διάρκεια παράστασης: 180΄ (με 3 διαλείμματα)
Τιμή:10 Ευρώ (με ποτό)
Πολιτεία Θεάτρου
Ολύμπου 88 (Αρχαία Αγορά)
Τηλ.2310.272.909 – 2310.285.452 – 6974.195.079
www.politeiatheatrou.blogspot.com
e-mail: politeiatheatrou@gmail.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.