Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Συνεχίζονται με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Σαββατοκύριακα στο Αιγαίον» στο Νόησις Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Σαββατοκύριακα στο Αιγαίον» στο Νόησις Θεσσαλονίκης

Μικροί ηφαιστειολόγοιΜε μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Σαββατοκύριακα στο ΑΙΓΑΙΟΝ» στο χώρο της περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», στο Νόησις Θεσσαλονίκης. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και έχουν ως στόχο να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά των γεωλογικών μνημείων, των απολιθωμάτων και των ηφαιστείων του Αιγαίου, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Στους μικρούς επισκέπτες προσφέρονται τέσσερα διαφορετικά προγράμματα. Για τη συμμετοχή η κράτηση είναι απαραίτητη. Διαλέξτε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και κάντε κράτηση με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση aegeon.archipelago@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6972.974.586.

«Μικροί ηφαιστειολόγοι»
κάθε Σάββατο 17.00-18.00, για παιδιά άνω των 5 ετών

Τα παιδιά, σε ρόλο ηφαιστειολόγου, μαθαίνουν για τη δομή και τη δημιουργία των ηφαιστείων, περιεργάζονται και παρατηρούν ηφαιστειακά πετρώματα, γνωρίζουν τα ενεργά ηφαίστεια του Αιγαίου, μαθαίνουν μύθους που σχετίζονται με ηφαίστεια και παρακολουθούν μια πραγματική έκρηξη ηφαιστείου!

«Κυνήγι θησαυρού: τα απολιθώματα μας διηγούνται την ιστορία του Αιγαίου»
κάθε Σάββατο 19.00-20.30, για παιδιά άνω των 8 ετών
Τα παιδιά καλούνται να βρουν λύσεις σε γρίφους, να μελετήσουν απολιθώματα και να συλλέξουν πληροφορίες για τα φυτά και ζώα που έζησαν στο χώρο του Αιγαίου κατά τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια. Στη συνέχεια, προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και της γεωγραφίας του Ελλαδικού χώρου, ώστε να οδηγηθούν στο μυστικό θησαυρό!

«Ο μικρός Δεινούλης στο δάσος με τις σεκόιες»
κάθε Κυριακή 12.00-13.30, για παιδιά άνω των 5 ετών
Τα παιδιά γνωρίζουν τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα είδη φυτών και ζώων που ζούσαν στα υποτροπικά δάση του Αιγαίου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και την ηφαιστειότητα που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του σημαντικότερου γεωλογικού μνημείου του Αιγαίου, ενώ βρίσκουν και αναγνωρίζουν τα ίδια τους απολιθώματα με τη χρήση ειδικών ανασκαφικών μουσειοσκευών!

Κυνήγι θησαυρού«Μικροί παλαιοντολόγοι»
κάθε Κυριακή 17.30-18.30, για παιδιά άνω των 5 ετών
Τα παιδιά, σε ρόλο παλαιοντολόγων, περιεργάζονται απολιθώματα, γνωρίζουν φυτά και ζώα που έχουν ζήσει στο Αιγαίο και εξοικειώνονται με στοιχεία της εξέλιξης της ζωής, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα «Σαββατοκύριακα στο ΑΙΓΑΙΟΝ» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους» που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και παρουσιάζεται στο Νόησις Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά, μετά από παράταση, μέχρι το Μάιο του 2014.

Η έκθεση παρουσιάζει τη δημιουργία του Αιγαίου πελάγους και την ομορφιά των τοπίων και των ακτών του. Μέσα από εντυπωσιακά απολιθώματα και πετρώματα των  Μουσείων: Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ.  και Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις, προβολές και οπτικοακουστικές διαδραστικές εφαρμογές, εμφανίζονται οι γεωλογικές διεργασίες και τα αποτελέσματα των χερσαίων και θαλάσσιων μηχανισμών, που διαμόρφωσαν τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια τόσο το ιστορικό αρχιπέλαγος, όσο και τα οικοσυστήματα στην περιοχή.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Τις καθημερινές πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και προγράμματα σε σχολεία και ομάδες επισκεπτών, ενώ τα σαββατοκύριακα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και για την έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους» μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.aegeon.org.gr και www.noesis.edu.gr, καθώς και στη σελίδα της έκθεσης στο Facebook:Aegeon - Birth of an Archipelago.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.