Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Συνεχίζονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο (5,6,7/7)

Συνεχίζονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο (5,6,7/7)

gon-thumb-largeΜε τις παραστάσεις του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο Ουρανός Κατακόκκινος» στις 5, 6 και 7 Ιουλίου 2014, στις 21:15, στο Επταπύργιο συνεχίζονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το έργο σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Προυσαλίδης. Ερμηνεύει η Ρένη Πιττακή. Οι φωτισμοί είναι της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία της διεύθυνσης πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, 4ος όροφος) για να παραλαμβάνουν δελτία εισόδου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313 318.213 και 2313 318.227.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ένα κορίτσι ανεβαίνει με τη μητέρα της το δρόμο προς το Επταπύργιο. Δεν πάει αυτοκίνητο ως εκεί. Είναι χωματόδρομος. Φυσάει.
Μέσα στις φυλακές κρατείται ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης. Για τη συμμετοχή του στην οργάνωση της ΕΠΟΝ.
Το κορίτσι είναι η μικρότερη αδερφή του. Του πηγαίνουν πράγματα, εφημερίδες, κρυμμένα ποιήματα.
Η Λούλα Αναγνωστάκη γράφει την τριλογία της «Πόλης» - ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Απαρτίζεται από τα τρία μονόπρακτα «Η Διανυκτέρευση», «Η Πόλη», «Η Παρέλαση». Εκεί, η συγγραφέας μιλάει για τους ηττημένους. Για τον τρόμο. Για τη μοναξιά. Τη μοναξιά των λυπημένων. Μιλάει για τον εγκλεισμό. Για την κληρονομικότητα των τραυμάτων. «Γι’ αυτά τα κάστρα που άλλοτε ήταν το φρούριο της πόλης και τώρα έχουν γίνει φυλακές…» Για το Επταπύργιο που πίσω από τα τείχη του εκτελούσαν τους κρατουμένους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.