Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

ergastiri enilikwnΤο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης εξακολουθεί να κρατάει συντροφιά στους μικρούς και μεγάλους του φίλους με τα πρωτότυπα εργαστήρια του. Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο συναντήσεων για το εργαστήριο μαγειρικής, συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του διαδρομές με τα εργαστήρια δραματοποίησης, θεάτρου και κατασκευών, καθώς και εικαστικών και κόμικς.

Εργαστήρι Δραματοποίησης: Οι Μύθοι της Θράκης
7/7 με 11/7 για παιδιά από 4 ετών και άνω, ώρες:11:00-13:00

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μυθολογία της Θράκης, μέσα από την αφήγηση και δραματοποίηση των μύθων.
Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη, ο Διόνυσος, οι θεοί της Σαμοθράκης και οι ιστορίες τους θα δώσουν στην ομάδα ιδέες για να φτιάξουμε δικές μας ιστορίες και να εκφραστούμε μέσα από τη μουσική και το Θέατρο.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, προσέγγιση του θεάτρου σκιών και ομαδικό αυτοσχεδιασμό.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αλίνα Σαπρανίδου, εμψυχώτρια θεάτρου

Κόστος συμμετοχής: 25 € *

Εργαστήρι Θέατρο και Κατασκευές
14/7 – 19/7 για παιδιά από 9 ετών ώρες: 11:00-14:00 και τμήμα για ενήλικες ώρες: 19:00-22:00

Θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο του θεάτρου; Σας αρέσει να κατασκευάζετε μάσκες από ανακυκλώσιμα υλικά; Να παίζετε ρόλους σε διάφορες ιστορίες;
Εάν ναι, τότε ελάτε στο εργαστήρι θεάτρου και κατασκευών για ενήλικες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης!
Στο εργαστήρι αυτό θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τεχνικές υποκριτικής, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσετε μεθόδους κατασκευής στολών-κουστουμιών-σκηνικών αντικειμένων χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά! Μπορείτε να κατασκευάσετε το κουστούμι του αγαπημένου σας ήρωα! Ελάτε να δημιουργήσετε δικές σας ιστορίες μέσα από την τεχνική του αυτοσχεδιασμού η να δραματοποιήσετε αποσπάσματα από αγαπημένα σας θεατρικά έργα.
Το εργαστήρι θα περιέχει και πολλές ασκήσεις εμψύχωσης ομάδων.
Σας περιμένουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μαζί διαφορετικούς κόσμους μέσα από τα εικαστικά, τη σκηνογραφία και το θέατρο…

«Θέατρο μπορούν να κάνουν όλοι, ακόμα και οι ηθοποιοί»
«Θέατρο μπορεί γίνει παντού, ακόμα και στο θέατρο».
Αugusto Boal
Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ, εικαστικός, Αλίνα Σαπρανίδου εμψυχώτρια θεάτρου
Κόστος συμμετοχής: 40 € *

αφίσα μυθολογίας-τελικόΕργαστήρι Κόμικς
21/7-25/7 για εφήβους και άνω (13+), ώρες 11:00 – 14:00

Σας αρέσουν οι γελοιογραφίες ή τα κόμικς; Ψάχνετε έναν ευχάριστο χώρο όπου θα μπορείτε να δημιουργείτε κάθε λογής ιστορίες και περιπέτειες; Αν ναι, ελάτε στο εργαστήρι κόμικς του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης!
Σε αυτό το εργαστήρι θα πάρετε πολύτιμες συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε τα έργα σας, τόσο από άποψη σεναρίου, όσο και από άποψη σχεδίου. Θα μπορέσετε επίσης, μέσα από ένα ταχύρρυθμο και διασκεδαστικό πρόγραμμα, να δημιουργήσετε δικές σας ιστορίες ή να τελειοποιήσετε ιστορίες που έχετε ήδη γράψει!
Εάν κουραστήκατε να ζωγραφίζετε μόνοι στο σπίτι, ελάτε στην παρέα μας και γνωρίστε άλλους ανθρώπους σαν κι εσάς που μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τα κόμικς!
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ, ζωγράφος, εικονογράφος, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα κόμικς.
Κόστος συμμετοχής: 35 € *

*Έκπτωση 20% σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε παραπάνω από ένα εργαστήρι / Έκπτωση 25% για αδέρφια.

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
14ης Μαΐου 63, 68100, Αλεξανδρούπολη

Πληροφορίες για εγγραφές
στο 25510 36663 / info@emthrace.org


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.