Αρχική InfoMommy Νέα Σύνταξη πριν τα 60 για μητέρες ανήλικων παιδιών

Σύνταξη πριν τα 60 για μητέρες ανήλικων παιδιών

Pixmac000083921543-CopyΈξι ευνοϊκές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα στις μητέρες ανηλίκων να πάρουν σύνταξη πριν από τα 60 από τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, σύμφωνα με το Εθνος.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις αφορούν μητέρες ανήλικων τέκνων, που πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012. Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως οι ασφαλισμένες στα ειδικά Tαμεία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Δηλαδή να αποχωρήσουν είτε με το καθεστώς που ισχύει στα ειδικά Ταμεία είτε με τις ασφαλιστικές διατάξεις του ΙΚΑ.

Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πρέπει να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης και το τέκνο να είναι ανήλικο. Στη συνέχεια η μητέρα μπορεί να παραμείνει στην εργασία της και να πάρει σύνταξη όποτε πιάσει το κατά περίπτωση όριο ηλικίας.

Σημειώνεται πως σε όσες περιπτώσεις οι μητέρες δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές αυτές διατάξεις.

b2f495e9ef643cad622ff8e761de3c17

Πηγή: Έθνος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.