Συρία: Ακόμα και οι παιδικές χαρές βρίσκονται κάτω από το έδαφος! (φωτός)

slide_442986_5867134_free

Μια συνηθισμένη παιδική χαρά βρίσκεται σε ανοικτό χώρο με τον ήλιο να λάμπει πάνω από τα πρόσωπα των παιδιών, τα οποία χαρούμενα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους. Στη Συρία, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

slide_442986_5867086_free

Με τον εμφύλιο πόλεμο να μαστίζει τη χώρα, τα παιδιά χάνουν την αθωότητα τους και τα καλύτερα τους χρόνια για ξεγνοιασιά και παιχνίδι. Το πρακτορείο Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, που πέρα από την τραγικότητα της κατάστασης δίνουν ελπίδα με μια παιδική χαρά κάτω από το έδαφος.

slide_442986_5867114_free

Ακτιβιστές, δίνοντας μια λάμψη ελπίδας μέσα στο χάος, μετέτρεψαν καταφύγιο σε παιδική χαρά! Έτσι, εκατοντάδες παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν έστω και για λίγο όπως κάθε άλλο παιδί στον πλανήτη. Πέρα από τον εξοπλισμό, κάθε παιδική χαρά διαθέτει φυτά και λουλούδια, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση πως βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

slide_442986_5867124_freeΤο καταφύγιο είναι το ιδανικό μέρος για να γλιτώσουν τα παιδιά από τη βία του πολέμου. Η γενιά, όμως, αυτή παραμένει έρμαιο μια κατεστραμμένης χώρας που δεν δίνει στα παιδιά καμία ελπίδα και τα αφήνει να ζουν στη φρίκη των βομβιστικών επιθέσεων και του αίματος.

Πηγή: www.iefimerida.gr