Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Συχνά βλέπω τα αγοράκια μου να πειράζουν ο ένας τα γεννητικά όργανα του άλλου..."

"Συχνά βλέπω τα αγοράκια μου να πειράζουν ο ένας τα γεννητικά όργανα του άλλου..."

Έχω δύο αγοράκια 9 και 7 ετών. Η απορία μου είναι η εξής: Πολλές φορές τα βλέπω να "πειράζουν" ο ένας τα γεννητικά όργανα του άλλου. Ξέρω ότι όταν πειράζει ο καθένας τον εαυτό του θεωρείται φυσιολογικό, μα όταν πειράζει ο ένας του άλλου με ενοχλεί και δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ. Παρακαλώ όπως μου λύσετε την απορία. Ευχαριστώ.

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Τα παιδιά σας είναι στην ηλικία που εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους. Προφανώς έχουν απορίες γύρω από τη στυτική λειτουργία και γενικότερα την σεξουαλική επαφή. Καλό είναι να μιλήσετε μαζί τους, αποφύγετε να τους φέρετε σε δύσκολη θέση ή να τους επικρίνετε. Δώστε τους την ευκαιρία να σας εκφράσουν τυχόν απορίες τους. Θυμηθείτε τον εαυτό σας στη δίική τους ηλικία, τι θέματα σας απασχολούσαν τότε. Μιλήστε τους για τη σημασία που έχει η σωματική τους ακεραιότητα, πώς την προστατεύουμε. Συχνά οι γονείς έρχονται σε δύσκολη θέση ή αισθάνονται άβολα όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν για αυτό το θέμα. Αντιμετωπίστε το χωρίς ταμπού, προλήψεις. Αποφύγετε δικές σας ερμηνείες και προβολές. Παραμείνετε εστιασμένοι στα θέματα και τις ανησυχίες των παιδιών σας.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακη Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολογος
Τηλ: 6936637612/ 215 5300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.