Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Συζητάμε για τον σχολικό εκφοβισμό και τις συνέπειες του στην ευαίσθητη ψυχολογία των παιδιών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (22/11)

Συζητάμε για τον σχολικό εκφοβισμό και τις συνέπειες του στην ευαίσθητη ψυχολογία των παιδιών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (22/11)

bullyamcSEMINARΜεγάλη έκταση τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς έχει λάβει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Ο εκφοβισμός παίρνει διαφορετικές μορφές, οι οποίες συχνά διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του παιδιού. Έτσι, ο μαθητής-θύτης μπορεί να εκφοβίσει το μαθητή-θύμα λεκτικά (με άσχημες προσφωνήσεις, υποτιμητικά σχόλια), συναισθηματικά (με διάδοση φημών και συκοφαντιών, με σκόπιμο αποκλεισμό από δραστηριότητες) και σωματικά (με χρήση βίας).

Το boro.gr της Άννας Δρούζα και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το Bullying το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου και ώρες 10:00 – 14:00, στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα πλαίσια της οποίας κορυφαίοι επιστήμονες θα δώσουν απαντήσεις στο κοινό για ένα φλέγον θέμα της εποχής μας!

Οι επιπτώσεις του εκφοβισμού στην παιδική ηλικία επιμένουν στην ενήλικη ζωή, με τα θύματά του να έχουν έως εξαπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν σοβαρά ψυχικά νοσήματα. Ποσοστό 8, 5% των εφήβων αναφέρουν ότι υφίστανται σχολικό εκφοβισμό τουλάχιστον 2 με 3 φορές το μήνα ενώ 1 στους 6 μαθητές εκφοβίζουν άλλους με την ίδια συχνότητα. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αντιμετωπίζοντας πάντοτε με ευαισθησία και υπευθυνότητα τα θέματα που αφορούν το Παιδί, συνεργάζεται με το boro.gr με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Την Ημερίδα θα ανοίξει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γεώργιος Πατούλης, ενώ εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν θεματολογία, η οποία περιλαμβάνει:

Σχολικός εκφοβισμός και στρατηγικές αντιμετώπισης-οι επιπτώσεις στην ψυχή του παιδιού
Ορισμός του Bullying και τα πρώτα σημάδια με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο γονέας, ο παιδαγωγός/εκπαιδευτικός, ο παιδίατρος
Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο
Διαδικτυακός εκφοβισμός: case studies και συμβουλές πρόληψης και προστασίας
Συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εφήβων σε θέματα εκφοβισμού
Παιδιά με ειδικές ιδιαιτερότητες και αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού

Την Ημερίδα συντονίζει η Άννα Δρούζα.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά απαιτείται προεγγραφή έως τις 21/11 στο pgrigoriou@metropolitan.edu.gr

* Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 2-10 ετών.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Σωρού 74, Μαρούσι


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.