Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Συζήτηση για την "Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Συζήτηση για την "Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

teacher1Γιατί ποτέ δεν υλοποιείται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενώ η ανάγκη γι’ αυτήν είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό και σε πολλά ακόμα θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όσοι βρεθούν αύριο 8 Οκτωβρίου, στις 19:00 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Τρεις διακεκριμένοι ομιλητές, πανεπιστημιακοί, με το συντονισμό ενός φιλόλογου της νέας γενιάς που ζει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από μέσα, και μάλιστα όχι υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, επιχειρούν να φωτίσουν τις κρυφές πτυχές μιας διαρκούς περιπέτειας χωρίς αίσιο τέλος, αυτή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που δεν ολοκληρώνεται. Με παραδείγματα από τη σύγχρονη και ιστορική μας πραγματικότητα αναλύουν τις αιτίες για τις οποίες η ποθούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, παραπέμπεται συνεχώς στο μέλλον αντί να κοιτάζει προς αυτό.

Ομιλητές:
Δημήτρης Ματθαίου: Καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Παναγιώτης Κιμουρτζής: Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κώστας Αγγελάκος: Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τέως Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Συντονιστής:
Κώστας Καραβίδας: Φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, υποψήφιος διδάκτωρ στον Τομέα Νεοελληνικών Σπουδών

Πότε: 8 Οκτωβρίου, ώρα 19:00

Που: Μικρή Σκηνή Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Μπορείτε να παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στο sgt.gr, ενώ το βίντεο της συζήτησης θα παραμείνει διαθέσιμο και μετά το τέλος της ζωντανής αναμετάδοσης.

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών,

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.