Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Tα βίαια βιντεοπαιχνίδια αυξάνουν την επιθετικότητα των χρηστών

Tα βίαια βιντεοπαιχνίδια αυξάνουν την επιθετικότητα των χρηστών

Πόσο διαρκεί η επιθετική διάθεση όταν κάποιος παίζει βίαια βιντεοπαιχνίδια; Ερευνητές ζήτησαν από τυχαία επιλεγμένους φοιτητές και φοιτήτριες να παίξουν είτε βίαια είτε μη βίαια βιντεοπαιχνίδια για 20 λεπτά. Έπειτα ζήτησαν από τα μισά άτομα κάθε όμάδας να συνεχίσουν να σκέφτονται το παιχνίδι τους.
Την ημέρα που οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έναν υποθετικό αντίπαλο σε μια ανταγωνιστική δραστηριότητα στην οποία ο νικητής δικαιούνταν να τιμωρήσει τον ηττημένο με εκκωφαντικούς θορύβους που θα έφταναν σε εκείνον μέσω ακουστικών", οι φοιτητές παρουσίασαν αυξημένη επιθετικότητα.
"Όσοι παίζουν βίαια παιχνίδια έχουν γενικά τη συνήθεια να ασχολούνται με αυτά πάνω από 20 λεπτά κάθε φορά και στη συνέχεια να σκέφτονται το παιχνίδι που έπαιξαν", λένε οι συντάκτες της έρευνας σύμφωνα με το περιοδικό Social Psychological and Personality Science. Οι γυναίκες, οι οποίες κατά κανόνα δεν συμπαθούν τα βίαια βιντεοπαιχνίδια, δεν επηρεαστηκαν ιδιαίτερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.