Τα 10 επαγγέματα που έλκουν τους ψυχοπαθείς.

Ποιες είναι οι δουλειές εκείνες που έλκουν άτομα με ψυχοπαθολογικές διαθέσεις ή ακόμα και διαταραχές; Στο βιβλίο «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success», ο Kevin Dutton εξηγεί ότι υπάρχουν θέσεις εργασίας που μπορούν να προσελκύσουν ψυχοπαθείς.

ceo

Δυστυχώς, υπάρχει η τάση να ταυτίζουμε την ψυχοπαθολογία -τουλάχιστον κάποιων μορφών- με την παραβατική ή ακόμα και την εγκληματική συμπεριφορά. Και αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως οι εγκληματίες έχουν έχουν ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά ή διαταραχές. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται και το αντίθετο, ότι δηλαδή τα ψυχοπαθολογικά προβλήματα ή διαταραχές κάνουν τον άνθρωπο εγκληματία. Να σημειώσουμε ότι ένας ψυχοπαθής  δεν σημαίνει ότι έχει σκοπό να κάνει κακό στους άλλους ή ότι πρόκειται για κάποιον που η συμπεριφορά του είναι τόσο αποκλίνουσα ώστε να διαφοροποιείται τόσο πολύ από το σύνολο.
Αντίθετα οι άνθρωποι με τέτοιου είδους διαταραχές είναι συνήθως εξαιρετικά δημιουργικοί ή ακόμα και ιδιοφυίες!
Στην πραγματικότητα οι ψυχοπαθείς τυπικά και κυριολεκτικά δεν έχουν -κυρίως- την ικανότητα να ταυτιστούν με τους άλλους. Ο Dutton έχει πει ότι «ένας αριθμός ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών είναι στην πραγματικότητα πιο συχνός και συνηθισμένος στους leaders του επιχειρηματικού κόσμου από ό, τι στoυς εγκληματίες… Τέτοια χαρακτηριστικά είναι η γοητεία, ο εγωκεντρισμός, η πειστικότητα, η έλλειψη ενσυναίσθησης, η ανεξαρτησία και η εστίαση σε στόχους.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι ελκυστικές για τους ψυχοπαθείς…
Αυτή λοιπόν είναι η top 10 λίστα:
1. Διευθύνων Σύμβουλος
2. Δικηγόρος
3. Μέσα μαζικής επικοινωνίας(Τηλεόραση / Ραδιόφωνο)
4. Πωλητής
5. Χειρουργός
6. Δημοσιογράφος
7. Αξιωματικός της αστυνομίας
8. Κληρικός
9. Σεφ
10. Δημόσιος υπάλληλος