Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Τα 10 βήματα της επιτυχίας των εφήβων

Τα 10 βήματα της επιτυχίας των εφήβων

happy-teenagers_2403313bΠώς θα αποκτήσεις τον στόχο αξιοποιώντας τις ικανότητες σου.

Όλοι μας κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων είχαμε την ανάγκη να ξεχωρίσουμε και να αποκτήσουμε θετική φήμη. Πολλοί νομίζουν πως τα άτομα που είναι δημοφιλή είναι και παράλληλα ευνοημένα από την τύχη. Αυτό όμως που πραγματικά τους ευνόησε δεν είναι η τύχη, αλλά το πάθος τους να αποκτήσουν όσα θέλουν και η αφοσίωση τους σε αυτά.

Συνήθως οι νικητές είναι άνθρωποι φιλόδοξοι με έντονη επιμονή να κατακτήσουν τους στόχους τους. Σύμφωνα με τον Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή κ. Στέλιο Μαντούδη, για να γίνεις δημοφιλής χρειάζεται να αξιοποιήσεις τις ικανότητες σου. Σας παραθέτουμε 10 σημαντικές συμβουλές:

Οργανωθείτε
Σχεδιάστε ένα πλάνο που θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τον στόχο σας. Αναπτύξτε την οργανωτικότητα σας με στρατηγική και προσπαθείτε να μείνετε συγκεντρωμένος μέχρι την επίτευξη του.

Προετοιμαστείτε για αλλαγή σχεδίων
Καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται να είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι να τροποποιήσουμε τα σχέδια μας αν χρειαστεί. Μη φοβηθείτε την αποτυχία γιατί πίσω από αυτή μπορεί να έρθει κάτι πολύ καλύτερο.

Αφοσιωθείτε πλήρως σε αυτό που θέλετε
Μη ξεχάσετε να προσθέσετε το πάθος σας σε αυτό που θέλετε να αποκτήσετε. Όσο πιο πολύ ενθουσιαστείτε με τον στόχο σας, τόσο πιο πολύ ενέργεια θα έχετε για να τον εκπληρώσετε.

Δοκιμάστε νέα πράγματα
Μη φοβηθείτε να πάρετε το ρίσκο και να ανακαλύψετε πράγματα που δεν γνωρίζατε. Εκείνοι που κερδίζουν στη ζωή είναι οι άνθρωποι που δεν φοβήθηκαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να αποδεχτούν τις προκλήσεις.

Επιλέξτε με προσοχή τους ανθρώπους δίπλα σας
Το κοντινό μας περιβάλλον είναι αυτό που μας επηρεάζει να γίνουμε καλύτεροι ή χειρότεροι. Έχοντας δίπλα μας ανθρώπους με ικανότητες και φιλοδοξίες μας παροτρύνει να αποκτήσουμε και εμείς ισχυρό όραμα.

Μην ξεφεύγετε από τον στόχο
Καμιά φορά είναι δύσκολο να μην παρασυρθείς από εξωτερικούς παράγοντες που θα σε κάνουν να ξεφύγεις από τον στόχο. Ο δρόμος για την επιτυχία θέλει ισχυρό όραμα που θα σας κρατάει σε εγρήγορση.

Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας
Βάλτε προτεραιότητες και αφοσιωθείτε στην κατανομή του χρόνου σας. Μείνετε συγκεντρωμένοι και αντιμετωπίστε τις προκλήσεις με ιεραρχικό τρόπο.

Φροντίστε τον εαυτό σας
Η πιο σημαντική πηγή για την επίτευξη των στόχων σας είναι η αυτοδιαχείριση και η φροντίδα της φυσικής, νοητικής, πνευματικής και συναισθηματικής σας υγείας.

Κάντε πράξη τις σκέψεις σας
Το μυστικό για την εκπλήρωση των στόχων είναι να παίρνετε αποφάσεις και να τις κάνετε πράξη με υπομονή και επιμονή. Μην αρκεστείτε στην σκέψη.

Σκεφτείτε θετικά
Ο αρνητισμός και η μιζέρια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν να γίνει καλύτερος. Αντίθετα, οι θετικές αλλά παράλληλα ρεαλιστικές σκέψεις είναι αυτές που βοηθούν έναν άνθρωπο να αποκτήσει θετική ενέργεια και να εκπληρώσει τους στόχους του.

Στέλιος Μαντούδης
Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής
Email: info@mandou.gr
Τηλ: 210 7488269
www.mandou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.