Τα 3 “εργαλεία” που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή της νέας μαμάς

Ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο αλλάζει άρδην τη ζωή ενός ζευγαριού. Προτεραιότητες, προγράμματα, έξοδοι και… έξοδα δεν θυμίζουν σε τίποτα όσα μια γυναίκα και ένας άντρας γνώριζαν μέχρι να γίνουν γονείς.

Και ενώ ένα μωρό επηρεάζει βαθύτατα και τη ζωή του μπαμπά του, εκείνη που – συνήθως – αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες, είναι η μαμά.

Θηλασμός, μπανάκι, αλλαγές πάνας, νυχτερινά κλάματα, εμβόλια, κολικοί… όλα περνούν από το χέρι της μαμάς, η οποία παράλληλα προσπαθεί να είναι σωστή απέναντι και σε κάθε άλλη της υποχρέωση.

Ευτυχώς, στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάλει μια μαμά σε τάξη την καθημερινότητα με το μωράκι της, χωρίς να αγχώνεται.

Διαβάστε παρακάτω 3 «εργαλεία» που θα κάνουν τη ζωή σας ως νέα μαμά ευκολότερη και χαρείτε όσο περισσότερο γίνεται όλες τις στιγμές που μοιράζεστε με το μωράκι σας!

Ημερολόγιο θηλασμού – ταΐσματος

Εκείνο που ανησυχεί τις περισσότερες νέες μαμάδες είναι, κυρίως, η διατροφή του μωρού. «Έφαγε αρκετά;», «Μήπως θέλει λίγο ακόμα;», «Μα, γιατί δεν κάθεται αρκετή ώρα στο στήθος μου;», «Κλαίει. Πιθανότατα πεινάει, ας δοκιμάσω να του δώσω λίγο γάλα ακόμα», είναι μόνο μερικές σκέψεις που μπορεί να περνούν από το μυαλό μιας νέας μαμάς είτε θηλάζει είτε όχι.

Για να είστε σίγουρες, ότι το μωράκι σας έφαγε επαρκώς και ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο γεύμα του, κρατήστε ένα ημερολόγιο θηλασμού – ταΐσματος. Γράψτε τις ώρες που το ταΐσατε μέσα στην ημέρα ή τη νύχτα και πόσο γάλα ήπιε το μωρό κάθε φορά (αν θηλάζει σημειώστε πόση ώρα έμεινε στο στήθος πίνοντας γάλα).

Μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα σε ένα απλό χαρτί ή να σχεδιάσετε κάτι πιο εντυπωσιακό και να το κρεμάσετε στον τοίχο του δωματίου του μωρού σας. Επιπλέον, πέρα από το φαγητό, στο ημερολόγιο μπορείτε να σημειώνετε οτιδήποτε άλλο θεωρείτε εσείς σημαντικό, όπως για παράδειγμα το επόμενο ραντεβού σας με τον παιδίατρο.

Frezyland – Η σελίδα με όλες τις απαντήσεις για τη νέα μαμά

Στις μέρες μας οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι απορίες μπορούν να λυθούν μέσα από το διαδίκτυο. Μία καινούρια σελίδα που απευθύνεται στις μαμάδες και φέρει τη σφραγίδα μιας εταιρείας συνυφασμένης με την βρεφική φροντίδα ήρθε και υπόσχεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε όλες τις γυναίκες που αγχώνονται για την καινούρια τους ζωή.

Άρθρα για τη φροντίδα του μωρού, τη διατροφή του, την περιποίηση του δέρματός του, συμβουλές για την καθημερινότητα της νέας μαμάς και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε στη Frezyland, όπου θα αποκτήσετε ακόμα και το δικό σας προσωποποιημένο περιεχόμενο!

Η Frezyderm επιθυμώντας να έρθει πιο κοντά με τις μαμάδες δημιούργησε μία σελίδα στην οποία κάθε γυναίκα που θέλει μόνο το καλύτερο για τα παιδιά της και την ίδια μπορεί να βρει απαντήσεις σε όλα όσα την απασχολούν.

Πέρα από επιστημονικά άρθρα, στη Frezyland θα βρείτε δραστηριότητες, νανουρίσματα, εφαρμογές αλλά και χρήσιμα εργαλεία που θα σας υποστηρίξουν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και στα διαφορετικά ηλικιακά στάδια του παιδιού σας.

Το ακόμα καλύτερο είναι, ότι με την εγγραφή της στο site κάθε μαμά μπορεί να αναδειχθεί σε «Μαμά του μήνα» και μαζεύοντας πόντους να κερδίσει μοναδικά δώρα για εκείνη και το παιδί της.

Γίνετε εσείς η επόμενη «Μαμά του μήνα».

Αλλαξιέρα με μπανάκι και σετ αφρόλουτρο για την βραδινή προετοιμασία ύπνου

Τα περισσότερα μωρά κοιμούνται πιο ήρεμα έπειτα από ένα ζεστό μπανάκι. Η ρουτίνα ύπνου του μωρού σας μπορεί να γίνει ευκολότερη αν αντί να μεταφέρεστε από το μπάνιο στο δωμάτιο για να πλένετε και να αλλάζετε το μωρό, έχετε το μπανάκι και την αλλαξιέρα του μαζί σε ένα σημείο!

Οι καινοτομίες στις μέρες μας δεν σταματούν και το πρακτικό αυτό έπιπλο βοηθά πολύ τις νέες μαμάδες. Ένα τραπέζι για να αλλάζετε το μωράκι σας το οποίο έχει ενσωματωμένη μικρή μπανιέρα και ράφια για τα είδη περιποίησης πριν τον ύπνο και μετά το μπάνιο.

Για το μπάνιο του μωρού επιλέξτε προϊόντα που θα το ηρεμούν και θα προστατεύουν το ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι του από την ξηρότητα. Φροντίστε τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα που χρησιμοποιείτε την ώρα του μπάνιου του μωρού να περιέχουν υλικά φιλικά προς τη βρεφική επιδερμίδα που δεν επιβαρύνουν την υγεία του μωρού, αλλά το βοηθούν να χαλαρώσει και να απολαύσει τον ύπνο του…