Αρχική InfoMommy Συμβουλές Τα 5 πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Τα 5 πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στην κουζίνα σας που συνήθως μαζεύουν αρκετή βρωμιά και πολλές φορές τα αγνοείτε. Σίγουρα ο πάγκος, ο νεροχύτης και το ψυγείο είναι σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, αλλά υπάρχουν μερικά ακόμα σημεία που καλό θα ήταν να τα καθαρίζετε τακτικά.

Τα κουμπιά του φούρνου: Τα χερούλια και τους διακόπτες του φούρνου τα πιάνουμε συνεχώς όταν μαγειρεύουμε και πολλές φορές μπορεί να τύχει να τα πιάσουμε με βρώμικα χέρια. Καλό είναι λοιπόν να τα απολυμαίνετε τακτικά. Βγάλτε τους διακόπτες από τη θέση τους (αν αφαιρούνται) και βάλτε τους σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Στη συνέχεια βάλτε τους στη θέση τους και περάστε από πάνω με ξίδι.

knivesΘήκη μαχαιριών: Οι κλειστές θήκες μαχαιριών είναι πιο επικίνδυνες γιατί από τις χαρακιές των μαχαιριών (ειδικά αν δεν είναι καλά στεγνωμένα και είναι υγρά) δημιουργούνται βακτήρια. Για να τις καθαρίσετε, αφαιρέστε όλα τα μαχαίρια. Αν δεν είναι ξύλινη η θήκη σας πλύντε την με σαπούνι και νερό. Αν είναι ξύλινη θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο καθαριστικό που λειτουργεί με συμπιεσμένο αέρα.

Ξύλο κοπής: Το ξύλο κοπής είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα. Άλλωστε, εκεί κόβουμε τα ωμά κρέατα και τα κοτόπουλα αλλά και το ψωμί ή τα τυριά. Γι' αυτό θέλει άμεσο καθάρισμα μετά τη χρήση του, ώστε να σκοτώνονται όλα τα μικρόβια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter