Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Τα 5 συχνά λάθη που κάνουμε όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας

Τα 5 συχνά λάθη που κάνουμε όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας

bigstock-Young-woman-brushing-her-hair-10157924Ίσως μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε ότι υπάρχει λάθος τρόπος για να κάνετε κάτι τόσο απλό όσο να χτενίσετε τα μαλλιά σας! Κι όμως υπάρχει, και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά το τριχωτό της κεφαλής σας.

Διαβάστε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στο βούρτσισμα των μαλλιών που δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι κάνετε:

1. Χτενίζεστε από επάνω προς τα κάτω. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Όταν ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει πάντα να ξεκινάτε από το κάτω μέρος και σιγά-σιγά να ανεβαίνετε προς τα επάνω, έτσι ώστε να μην τραβάτε με μεγάλη δύναμη τα μαλλιά σας.

2. Χρησιμοποιείτε τη λάθος βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν θέλετε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας καλό θα ήταν να προτιμήσετε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα, ενώ μια επίπεδη βούρτσα είναι καλύτερη για ένα κομψό φινίρισμα. Εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά ή έχετε σκληρή τρίχα θα χρειαστείτε μια πιο χοντρή βούρτσα.

3. Δεν χτενίζεστε αρκετά. Με τα κυματιστά μαλλιά να είναι στη μόδα, όλο και περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν το χτένισμα. Ωστόσο, είναι υγιές να βουρτσίζετε απαλά τα μαλλιά σας μία ή δύο φορές την ημέρα ειδικά εάν είναι μακριά. Αυτό βοηθά στην κατανομή της λιπαρότητας κατά μήκος των μαλλιών και διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής υγιές.

4. Η βούρτσα των μαλλιών σας είναι πολύ σκληρή. Το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πραγματικά το κλειδί για λαμπερά, όμορφα και υγιή μαλλιά, γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζετε ιδιαίτερα. Δοκιμάστε τη βούρτσα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ σκληρή για το τριχωτό της κεφαλής σας. Το βούρτσισμα των μαλλιών δεν πρέπει να αποτελεί επώδυνη διαδικασία.

5. Χρησιμοποιείτε την ίδια βούρτσα όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη θραύση. Γι’ αυτό, όταν χρειάζεται να τα ξεμπερδέψετε, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια χτένα ή βούρτσα ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη περίπτωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.