Τα Carroten Kids και το Safe Water Sports συνεργάζονται για ασφαλές ατελείωτο παιχνίδι μέσα και έξω από το νερό!

Το Carroten, το Νο 1 αντηλιακό στην Ελλάδα, και το Safe Water Sports, το μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες στο νερό και τη θάλασσα, ένωσαν πρόσφατα τις δυνάμεις τους με σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών αναφορικά με την αντηλιακή προστασία και την ασφάλεια στο νερό, τη θάλασσα, την κολύμβηση και τα θαλάσσια σπορ.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στην κατασκήνωση της Κιβωτού του Κόσμου στη Ραφήνα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους και θέλοντας να συμβάλλουν στο σπουδαίο έργο της Κιβωτού του Κόσμου, εκπρόσωποι από το Carroten και το Safe Water Sports επισκέφθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουλίου την κατασκήνωση της Κιβωτού του Κόσμου στη Ραφήνα, όπου εκεί περίμεναν τους μικρούς μας φίλους πολλές εκπλήξεις. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια για να εξοικειωθούν με τους κανόνες ασφαλείας στην παραλία και στη θάλασσα, αλλά και την αντηλιακή προστασία. Έπαιξαν με παιχνίδια Playmobil, παιχνίδια μνήμης, κάρτες δραστηριοτήτων και πολλά άλλα, ενώ τους δόθηκαν έξυπνα tips για σωστή αντηλιακή προστασία και δώρα με αντηλιακά προϊόντα. Στη συνέχεια, μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους, καθώς κοντά τους βρέθηκε η «number one» diva της pop στην Ελλάδα, Έλενα Παπαρίζου. Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα γνώρισε τα παιδιά, μοιράστηκαν μαζί αγαπημένες καλοκαιρινές στιγμές και τραγούδησαν δικά της τραγούδια που αγαπούν τα παιδιά.

Η συνεργασία του Carroten και του Safe Water Sports δεν σταματάει εδώ!

Υλοποιείται μέσα από δράσεις που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, με βασικό στόχο την εκπαίδευση και τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, αλλά και την αντηλιακή προστασία για να είναι το καλοκαίρι τους ένα ατελείωτο και ασφαλές παιχνίδι.

Ειδικότερα, αυτό το καλοκαίρι η κοινή τους δράση αφορά αρχικά το εκπαιδευτικό – ενημερωτικό κέντρο στην παραλία Μεγάλο Καβούρι στη Βουλιαγμένη. Εκεί  τα παιδιά έχουν την ευκαιρία καθημερινά να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδι στόχου, δημιουργία κατασκευών, παιχνίδι μνήμης, ζωγραφική και πολλά άλλα, με στόχο την αφομοίωση των κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα. Στα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα δίνονται δείγματα παιδικού αντηλιακού Carroten Kids και χρήσιμες οδηγίες για ασφαλές παιχνίδι κάτω από τον ήλιο.

Η «εκπαιδευτική βαλίτσα» του Safe Water Sports, το διαδραστικό εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας παιχνίδι που περιλαμβάνει επιδαπέδιο παιχνίδι με Playmobil που αναπαριστά την παραλία και τα θαλάσσια σπορ, κάρτες δραστηριοτήτων, color books, bingo, story cubes και πολλά άλλα, ταξιδεύει εκεί που βρίσκονται τα παιδιά! Σε συνεργασία με την ολοκληρωμένη αντηλιακή σειρά για παιδιά Carroten Kids, η εκπαιδευτική βαλίτσα επισκέπτεται παιδικές κατασκηνώσεις στην Αττική και καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν, ώστε να μάθουν να σέβονται και να μη φοβούνται τη θάλασσα και το παιχνίδι που τόσο αγαπούν το καλοκαίρι αλλά και να προστατεύονται από τον ήλιο.

Μέσω της συνεργασίας τους, στόχος του Carroten και του Safe Water Sports είναι να δημιουργήσουν, με σωστά οργανωμένες και διασκεδαστικές δράσεις για τα παιδιά, τις βάσεις για να αποκτήσουν από νωρίς σωστή συμπεριφορά στη θάλασσα και την προστασία τους κάτω από τον ήλιο, ώστε να απολαμβάνουν με ασφάλεια ατελείωτο παιχνίδι στη θάλασσα.