Αρχική InfoMommy Σχέσεις Τα δώρα των Χριστουγέννων και τα δώρα των Μάγων!

Τα δώρα των Χριστουγέννων και τα δώρα των Μάγων!

tumblr_mbbn1gkKK81r6qmwwo1_500

Κάθε που έρχεται ο Δεκέμβρης, εορταστικός και λαμπερός μπαίνουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Αρχίζουμε τις λίστες, τι θα πάρω, που θα πάω, τι θα ψωνίσω… κάποιες φορές δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές, στα ψώνια, στο πλήρωσε, πλήρωσε…

Είναι αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων;

Και ενώ θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά το αληθινό νόημα των εορτών, με δυσκολία το θυμόμαστε εμείς!

Και όμως, αυτή η ωραία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, που κάθε χρόνο αναβιώνουμε μέσα στα φώτα και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, είναι γεμάτη συμβολισμούς και νοήματα.

Ας θυμηθούμε για λίγο τα δώρα…

Ο μικρός βοσκός έκανε δώρο το αγαπημένο του πρόβατο, το πρόσφερε στο νεογέννητο βρέφος, αλλά το δώρο του στ’ αλήθεια ήταν η γενναιοδωρία!

Η γυναίκα του πανδοχέα, πρόσφερε καταφύγιο, στοργή και φροντίδα στην οικογένεια που ήταν σε μεγάλες δυσκολίες. Η συμπόνοια, η αγάπη και η φιλανθρωπία μέσα από τα σκεπάσματα για το θείο βρέφος, το φαγητό για τον Ιωσήφ και το σανό για το γαϊδουράκι τους!

Αλλά και οι Μάγοι της ιστορίας, που ταξίδεψαν από μακριά, μέσα σε άσχημες συνθήκες, ακολουθώντας ένα αστέρι, φορτωμένοι με χρυσό και ψάχνοντας για ένα βασιλιά.

Πώς να ένιωσαν άραγε όταν αντίκρυσαν το νεογέννητο όχι σε παλάτι, αλλά σε στάβλο;

Δέχτηκαν το θαύμα με θάρρος, υποτάσσοντας τη λογική τους, παραμερίζοντας τον σκεπτικισμό τους και  βοήθησαν την οικογένεια να ξεφύγει από το κυνηγητό του βασιλιά Ηρώδη και να καταφύγει στην Αίγυπτο για να σωθεί. Θαύμα, Αποδοχή, Θάρρος…

Τα ομορφότερα δώρα, είναι αυτά που βιώνουμε. Είναι τα δώρα της καρδιάς, είναι γεμάτα έκπληξη και χαρά, δώρα που κρύβουν ένα καθημερινό θαύμα!

23 μέρες για τα Χριστούγεννα… ας ανοίξουμε την καρδιά μας στο Απρόσμενο, στην Αυθεντικότητα, στην Ευγνωμοσύνη, στη Χαρά, στις Νέες Ευκαιρίες, στις Αλλαγές, στην Πίστη, στην Ελπίδα, στη Γαλήνη, στο Δρόμο…

…και μην ξεχνάμε, μέχρι να φτάσουμε θα ονειρευόμαστε τη ζωή μας!

Χρόνια Πολλά!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter