Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τα είδη και ο ρόλος του μαγνήτη στην καθημερινή ζωή

Τα είδη και ο ρόλος του μαγνήτη στην καθημερινή ζωή

MagnetΟι μαγνήτες είναι υλικά που περιβάλλονται από μια αόρατη δύναμη, καθώς μπορούν να τραβούν αντικείμενα προς το μέρος τους (έλξη) ή να τα ωθούν μακριά τους (απώθηση).

Υπάρχουν φυσικοί μαγνήτες μέσα σε πετρώματα, ενώ κάποια άλλα υλικά μπορούν τεχνητά να αποκτήσουν αυτές τις ιδιότητες. Τα υλικά που μπορούν να γίνουν μαγνήτες και να έλκονται από άλλους είναι ο σίδηρος, το κοβάλτιο, το νικέλιο και οι περισσότεροι τύποι ατσαλιού.

Τί είναι οι ηλεκτρομαγνήτες;

Μερικά υλικά συμπεριφέρονται σαν μαγνήτες μόνο όταν περάσει ηλεκτρικό ρεύμα από μέσα τους. Όταν διακοπεί το ρεύμα, παύουν να είναι μαγνήτες. Οι ηλεκτρομαγνήτες χρησιμοποιούνται στους γερανούς για να σηκώνουν και να μετακινούν βαριά αντικείμενα.

Ήξερες ότι...

Η Γη είναι ένας τεράστιος μαγνήτης. Τα αποδημητικά πτηνά μπορούν να αισθανθούν τον μαγνητισμό της Γης και μάλιστα τον χρησιμοποιούν για να μη χάνουν την πορεία τους στα μακρινά ταξίδια.

Η βελόνα της πυξίδας είναι ένας μικρός μαγνήτης. Δείχνει πάντα τη διεύθυνση Βορράς-Νότος επειδή έλκεται από τις ισχυρές μαγνητικές δυνάμεις του εσωτερικού της Γης.

compassfinal


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.