Αρχική Νέα Τα καλά νέα της ημέρας! Η Αθήνα αποκτά πάρκο για το παιδί και τον πολιτισμό αλλά και την πρώτη νηπιακή βιβλιοθήκη!

Τα καλά νέα της ημέρας! Η Αθήνα αποκτά πάρκο για το παιδί και τον πολιτισμό αλλά και την πρώτη νηπιακή βιβλιοθήκη!

Το Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ) εγκαινιάζει την Πέμπτη 25, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων (Τριφυλίας & Λάκωνος 9, Αθήνα). Η πλήρης ανακαίνισης του πρώην ΚΑΠΑΨ έγινε χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και σ΄αυτό θα λειτουργούν, η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη που δημιουργείται στη χώρα για παιδιά νηπιακής ηλικίας, δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά σχολικής ηλικίας – παράλληλα προγράμματα, εκδηλώσεις, συμβουλευτικός σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης του ΔΒΑ. Επίσης «το Μεγάλο μας Σπίτι– παιδική ηλικία και γονεϊκότητα», το Μύρτιλλο καφέ - χώρος αναψυχής που έχει παραχωρηθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ – άτομα ευπαθών ομάδων και χώρος που θα παραχωρείται για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις κατά προτεραιότητα σε πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονιάς.
calhoun-park

Παράθυρο στον μαγικό κόσμο των βιβλίων ανοίγει ο δήμος Αθηναίων δημιουργώντας για λιλιπούτειους αναγνώστες την πρώτη βρεφιακή - νηπιακή βιβλιοθήκη στην Ελλάδα. Από την Πέμπτη η βιβλιοθήκη θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί σε μια αίθουσα 130 τ.μ. το πιο μικρό ηλικιακά αναγνωστικό κοινό της χώρας. Η βιβλιοθήκη αποτελεί «ένα μεγάλο όνειρο πολλών ανθρώπων» όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων αλλά και υπεύθυνη του εν λόγω προγράμματος, Άβα Χαλκιαδάκη.«Στόχος είναι να εξοικειωθεί το παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του με το βιβλίο ως αντικείμενο, αλλά και με το χώρο της βιβλιοθήκης. Να αισθανθεί το βιβλίο ως ένα αντικείμενο το ίδιο φιλικό, το ίδιο οικείο με το μπιμπερό του, με το παιχνίδι του» δήλωσε η κ. Χαλκιαδάκη.

Η βρεφική και νηπιακή βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή σε όλες τις οικογένειες. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα υπάρξουν προγράμματα και δραστηριότητες από επαγγελματίες υγείας και παιδαγωγούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους γονείς για διάφορα ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.