- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα καλά νέα της ημέρας! Βρέθηκε ο 13χρονος Θανάσης Σ. που είχε εξαφανιστεί από το Χαμόγελο του Παιδιού

Με μια ακόμα καλή είδηση συνεχίζεται η ημέρα καθώς σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που λάβαμε πριν λίγα λεπτά από το Χαμόγελο του Παιδιού, αίσιο τέλος [1] είχε η υπόθεση της εξαφάνισης του 13χρονου Θανάση Σ. [1] που έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου 2018 από την περιοχή του Περιστερίου.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Στις 19 Ιουλίου βρέθηκε ο Θανάσης Σ. 13 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 23 Μαρτίου 2018 από την περιοχή του Περιστερίου και είναι καλά στην υγεία του.

Ο 13χρονος Θανάσης που μεγάλωνε εδώ και 4 χρόνια στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Περιστέρι και είχε εξαφανιστεί στις 23 Μαρτίου –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- επέστρεψε μόνος του στο Σπίτι του.

Ο Θανάσης επικοινώνησε με άνθρωπο του Σπιτιού μέσω facebook, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, του εκμυστηρεύτηκε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος και δεν βγαίνει καθόλου έξω και εξέφρασε την αγωνία του για το αν μπορεί να επιστρέψει και αν τον αγαπάνε ακόμα! Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, κατά τις πρωινές ώρες, ο Θανάσης το έσκασε από το μέρος που βρισκόταν κι επέστρεψε στο Σπίτι και στην οικογένεια του Χαμόγελου! Οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, η γειτονιά και οι φίλοι του τον αγκάλιασαν με όλη τους την αγάπη και με δάκρυα χαράς τον υποδέχτηκαν και πάλι στο Σπίτι του!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 23/3/2018 , στις 16:00 ώρα, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Περιστερίου ο Θανάσης Σ., 13 ετών. Ο Θανάσης έχει μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, έχει ύψος 1,50 μ. και ζυγίζει 40 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα, μαύρο παντελόνι φόρμας και πράσινα-καφέ αθλητικά παπούτσια.

Παράλληλα, με την ενεργοποίηση του Amber Alert διανεμήθηκαν οι αφίσες της εξαφάνισης του 13χρονου Θανάση σε αερολιμένες, διασυνοριακούς σταθμούς, λιμενικούς σταθμούς καθώς και στα περιπολικά οχήματα της Άμεσης Δράσης σε όλη την Ελλάδα».

Το Χαμόγελο του Παιδιού σημειώνει ότι «είναι από τις ελάχιστες φορές που οι έρευνες για ένα παιδί που έχει εξαφανιστεί τόσες μέρες, δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η εξαφάνιση του μικρού Θανάση παραπέμπει σε μια οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής του 13χρονου [2], ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια είχε βρει στην οικογένεια του Χαμόγελου την ουσιαστική ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη που χρειάζεται κάθε παιδί.

Δείτε τις δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου

«Ήρθε σε επαφή μέσω facebook με κάποιον από το «Χαμόγελο» που εμπιστεύεται πολύ γιατί ήταν εγκλωβισμένος σε κάποιον χώρο από τους οικείους του. Ανησυχούσε ότι δεν θα τον δεχτούμε πάλι πίσω.Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι θα επιστρέψει με κάποια διαδικασία, μόνος του πήρε ένα ταξί με τα λιγοστά χρήματα που είχε συγκεντρώσει και ήρθε στο σπίτι» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

 «Τον εξανάγκαζαν σε επαιτεία, δεν είχε πάει ποτέ σχολείο»

Ο κ. Γιαννόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να εξιστορήσει τη ζωή του 13χρονου Θανάση, παρόλο που, όπως υπογράμμισε, δεν το συνηθίζει το «Χαμόγελο» να αποκαλύπτει πληροφορίες.

«Ο Θανάσης ήρθε κοντά μας σε ηλικία 9 ετών. Μέχρι τότε, δεν είχε πάει ποτέ σχολείο. Ήταν θύμα εκμετάλλευσης και εξαναγκαζόταν σε επαιτεία. Αφού ήρθε σε εμάς, άνοιξε τα φτερά του. Προχώρησε στο σχολείο,στα αγγλικά και διακρίθηκε στον αθλητισμό.

Μια μέρα, έφυγε να πάει στα Αγγλικά του και δεν ξαναγύρισε…Κινητοποιηθήκαμε όλοι.Επέστρεψε με την ίδια τσάντα αγγλικών που είχε πάνω του, τη μέρα που μάθαμε ότι είχε πάρει το πτυχίο του στα Αγγλικά, το Lower.»

«Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους»

«Μας είπε ότι τον κρατούσαν εγκλωβισμένο σε ένα χώρο και γι’ αυτό δεν μπορούσε κανείς να τον εντοπίσει. Σε μια διεύθυνση που ήταν γνωστή. Το τονίζω αυτό, γιατί πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το να λέμε ότι ψάχνουμε κάποιον μόνο με τις αφίσες δεν φτάνει, πρέπει να γίνεται η έρευνα όπως πρέπει» τόνισε ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού.

«Τον είχαν εκβιάσει τον Θανάση ότι ο αδερφός του είναι βαριά άρρωστος, και τον απειλούσαν. Επίσης, το παιδί έφερε κάποια…ευρήματα που χρήζουν ιατρικής εξέτασης, και καταθέσεις του παιδιού, πήραμε εντολή από την εισαγγελέα ανηλίκων να γίνουν εξετάσεις σε νοσοκομείο και να γίνει έρευνα» κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο Θανάσης μας βρέθηκε και είναι πάλι κοντά μας [3]

Μία φράση μόνο από τον Θανάση μας: "Γύρισα για πάντα!"

Gepostet von Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child [4] am Donnerstag, 19. Juli 2018