Τα καυτερά φαγητά είναι το μυστικό της μακροζωίας;

dollarphotoclub_34109269Η συχνή κατανάλωση καυτερών και πικάντικων φαγητών, με καυτερές πιπεριές, κάρυ και άλλα μπαχαρικά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και να ευνοήσει την μακροζωία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα. Πάντως, τα ευρήματα της μελέτης χρειάζονται μελλοντική επιβεβαίωση. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής αναπληρωτή καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», συσχέτισαν τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 500.000 Κινέζων ηλικίας 30 έως 79 ετών (ιδίως πόσο συχνά έτρωγαν καυτερά φαγητά) με το ιατρικό ιστορικό τους

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε να πιάσετε τα 100; Μακροζωία και διατροφή…

Ποια η αιτία της μακροζωίας στην Ικαρία

Τα μυστικά της γιαγιάς: Κεφίρ, για υγιεινή διατροφή και μακροζωία!