Αρχική InfoTeens Υγεία Tα κινητά τηλέφωνα μάς ωθούν σε παχυσαρκία

Tα κινητά τηλέφωνα μάς ωθούν σε παχυσαρκία

teen_525

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να περνάνε πολλές ώρες την ημέρα με το κινητό στο αφτί. Οι λόγοι πολλοί, αλλά δεν εξετάζουμε αυτούς αυτή τη στιγμή. Το θέμα μας είναι ότι, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Κεντ στο Οχάιο, όσοι περνάνε αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα παρέα με τα κινητά τους τηλέφωνα, είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στην παχυσαρκία.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 300 φοιτητές και 49 από αυτούς υποβλήθηκαν σε τεστ κοπώσεως για την εκτίμηση της καρδιακής και πνευμονικής τους κατάστασης.

Ένα κινητό τηλέφωνο και ειδικά ένα smart phone, έχει δυνατότητες αντίστοιχες μ' έναν υπολογιστή. Μετά από την σχετική έρευνα, οι χρήστες φάνηκε να καταναλώνουν τουλάχιστον πέντε ώρες ημερησίως στέλνοντας μηνύματα, βλέποντας βίντεο, σερφάροντας στο ιντερνέτ κ.ά. Το αποτέλεσμα είναι η σωματική τους δραστηριοποίηση να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Κι ακόμη, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να δημιουργήσει άμεσα προβλήματα στον ύπνο και αυτό γιατί όχι μόνο μπορεί κάποιος να ξυπνήσει από τον ήχο ενός μηνύματος ή μιας κλήσης αλλά και γιατί θα ασχοληθεί σίγουρα μαζί του την ώρα που θα ξαπλώσει.

Τέλος, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιθανό να έχουν την ίδια ακριβώς επαφή και με άλλα ψηφιακά μέσα όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η τηλεόραση αλλά και τα ψηφιακά παιχνίδια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.