Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Τα κονδυλώματα θεραπεύτηκαν αλλά είμαι έγκυος. Τι να κάνω;

Τα κονδυλώματα θεραπεύτηκαν αλλά είμαι έγκυος. Τι να κάνω;

«Στο παρελθόν, είχα ιστορικό κονδυλωμάτων, τα οποία τα αντιμετώπισα με επιτυχία. Τώρα είμαι έγκυος και υπάρχει μία υποψία ότι εμφανίστηκαν ξανά κάποια κονδυλώματα, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο ακόμα. Εάν υποβληθώ σε καυτηριασμό πριν τον τοκετό, μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά, χωρίς να χρειαστεί καισαρική;»

Ο Dr. Νικόλαος Ναούμ Μ.D. Μαιευτήρας Χειρουργός - Γυναικολόγος απαντά:

Ο καυτηριασμός θα δώσει λύση στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων που έχουν εμφανιστεί εκείνη τη στιγμή. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα επανέλθουν, συστήνουμε πάντα το μωρό να έρχεται στον κόσμο με καισαρική, για να μην υπάρχει ούτε η παραμικρή υποψία ότι μπορεί να μεταδοθεί κάτι στο έμβρυο κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.