Αρχική InfoMommy Συμβουλές Τα λάθη που καταστρέφουν το ξύλινο πάτωμα

Τα λάθη που καταστρέφουν το ξύλινο πάτωμα

84E1A496-8AEE-4F21-B96A-1C0983E8EFA0

Η αλήθεια ειναι οτι το ξύλινο πάτωμα στο σπίτι δίνει άλλη αίσθηση...όπως ειναι επίσης αλήθεια οτι είναι ευαίσθητο με αποτέλεσμα να παρατηρούντε συχνα φθορές και γρατζουνιές. Εδώ συγκεντρώσαμε 5 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι που έχουν στο σπίτι ξύλινα πατώματα χωρίς να ξέρουν οτι με αυτά καταστρέφουν ουσιαστικά το πάτωμα! Ας δούμε ποια ειναι:

1)Υπαρχουν κάποια εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας που δεν κάνουν για το ξύλινα πάτωμα. Για την ακρίβεια το φθείρουν. Γι αυτο πρέπει όταν σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα να χρησιμοποιούμε μόνο το κατάλληλο εξάρτημα.

2)  Το συχνό σφουγγάρισμα. Το ξύλινο πάτωμα καταστρέφεται απο το νερό και γενικά τα υγρά γι αυτο δεν πρέπει να το σφουγγαρίζουμε περισσότερο απο 2 φορές το μήνα. Αντίθετα, πρεπει να το σκουπίζετε  με την ηλεκτρική σκούπα και να κάνετε στεγνό σφουγγάρισμα με ένα πανί.

3) Τα υγρα απορρυπαντικά. Εδώ ισχύει το ίδιο με το σφουγγάρισμα και  όπως είπαμε τα υγρά καταστρέφουν τις ξύλινες επιφάνειες. Το απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιείται σε ελάχιστη ποσότητα μέσα στον κουβά της σφουγγαρίστρας.

4)Τα αιχμηρά αντικείμενα, που ναι μεν είναι αυτονόητο αλλά σε αυτά τα αιχμηρά αντικείμενα μην ξεχνάτε να συγκαταλέγετε τα τακούνια! Γενικότερα, καλό είναι να αποφεύγουμε να περπατάμε στα ξύλινα πατώματα με παπούτσια και ειδικά με τακούνια. Από την άλλη πρέπει να προσέχουμε επίσης  τα κατοικίδια μας (και τα νύχια τους..)

5) Το φως του ήλιου. Κι όμως, το φως του ήλιου φθείρει πολύ το ξύλινο πάτωμα, γι αυτό φροντίστε να μην το ''βλέπει'' πολύ ο ήλιος. Τις μέρες δηλαδή με πολύ ηλιοφάνεια καλό είναι να τραβάτε τις κουρτίνες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.