Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Τα Lego επιστρατεύτηκαν για να δημιουργηθεί ένα Βατικανό προς τιμήν του πάπα Φραγκίσκου

Τα Lego επιστρατεύτηκαν για να δημιουργηθεί ένα Βατικανό προς τιμήν του πάπα Φραγκίσκου

CN1LPV-WEAA-916Ένας ιερέας από την Πενσυλβάνια κατασκεύασε μια μικρογραφία του Βατικανού από τουβλάκια και ανθρώπινες μινιατούρες Lego, προς τιμήν του Πάπα Φραγκίσκου. Συγκεκριμένα ο ιερέας Μπομπ Σάιμον, από την ενορία της Αγίας Αικατερίνης της Σιένας, στη Μόσκοου της Πενσυλβάνιας, χρησιμοποίησε συνολικά 500.000 τουβλάκια Lego για να φτιάξει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την πλατεία που εκτείνεται μπροστά της, μαζί με τους κίονες.

lego-vatican-and-pope-franklin-institute-1300vp1

Στην πλατεία ο Σάιμον έχει τοποθετήσει μοναχές, πιστούς, περαστικούς, τουρίστες... ακόμη όμως και έναν ληστή και έναν σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ, καθώς ήθελε να δείξει ότι η εκκλησία τους δέχεται όλους, ενώ μπροστά στον ναό βρίσκεται ένα κουκλάκι Lego που «προσεύχεται» και συμβολίζει τον ίδιο τον Σάιμον. Ο 50χρονος Σάιμον δήλωσε πως θυμάται σχεδόν από πάντα τον εαυτό του να θέλει να γίνει ιερέας και να του αρέσει να παίζει με τα Lego τουβλάκια. Για τον ίδιο η απόπειρα κατασκευής του Βατικανού με Lego ξεκίνησε ως μία ιστορική πρόκληση και κατέληξε να είναι ένα ταξίδι της πίστης.

maxresdefault

Το έργο του ολοκληρώθηκε μετά από δέκα μήνες δουλειάς και θα εκτεθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο Ινστιτούτο Φράνκλιν της Φιλαδέλφειας, μια πόλη που θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνάντησης Καθολικών Οικογενειών.

11922989_10153527026054030_1917366744477138358_o

COAK6QeWoAAw5p_


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.