Τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης στην ΕΡΤ2 διαθέσιμα και στη νοηματική γλώσσα

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ενημέρωσε πώς χθες ήταν η πρώτη μέρα προβολής των μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης  και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Η αρχή έγινε με την Γλώσσα Β’ Δημοτικού (Οικογένειες λέξεων – Λεξιλόγιο) και Μαθηματικά Δ’ Δημοτικού (Τέλεια & ατελής διαίρεση).

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για μαθητές με προβλήματα ακοής

Όπως ανέφερε η κα Ζαχαράκη ” Κι αυτή είναι μόνο η αρχή! Θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα προγραμματισμένα μαθήματα να έχουν ένα επιπλέον Νόημα για τους κωφούς, βαρήκoους αλλά και ακούοντες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς, πιστοποιημένους Διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και τους επαγγελματίες πιστοποιημένους διερμηνείς του Σωματείου Διερμηνέων ΕΝΓ οι οποίοι δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή για τη διερμηνεία μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.Είναι μια σημαντική στιγμή για την διασφάλιση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και την προσβασιμότητα για τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με προβλήματα ακοής. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το εγχείρημα και για όσους συμβάλλουν στην ποιοτική υλοποίηση του. Τους ευχαριστούμε θερμά!”