Τα μάτια στον ουρανό απόψε! Έρχεται το ανοιξιάτικο «ροζ φεγγάρι»

Η Παρασκευή είναι ανέκαθεν η αγαπημένη μας ημέρα της εβδομάδας καθώς είναι ο προάγγελος του σαββατοκύριακου. Ωστόσο, έχουμε έναν ακόμη λόγο να ανυπομονούμε για σημερινό βράδυ, καθώς πρόκειται να σημειωθεί η πανσέληνος του Απριλίου, η οποία συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. Όμως, γνωρίζετε τι ξεχωριστό έχει αυτό το φεγγάρι;

Από πού πήρε το όνομα του

Πρόκειται για τη λεγόμενη «ροζ πανσέληνο» που προέρχεται από το χρώμα του λουλουδιού Wild Ground Phlox που ανθεί αυτή την εποχή στη Βόρεια Αμερική. Το Wild Ground Phlox αποκτά ένα λαμπερό ροζ χρώμα και συνδέεται με την πανσέληνο του Απριλίου, σηματοδοτώντας παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα, την αρχή της άνοιξης και το Πάσχα.

Πώς εξηγείται το φαινόμενο

Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της διάχυσης του φωτός από το φεγγάρι στη σκονισμένη ατμόσφαιρα, όταν το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, μεταφέροντας αυτά τα χρώματα στα μάτια μας. Αν και στην πραγματικότητα δεν θα δούμε ροζ πανσέληνο, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε και τις συνθήκες, το χρώμα του φεγγαριού θα είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο.

Διαβάστε τα πάντα γύρω από την ροζ πανσέληνο αλλά και πώς μπορείτε να τη δείτε στην χώρα μας στο Infowoman.gr.