Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συναντώνται στην Αθήνα με σκοπό το περιορισμό των ανθυγιεινών τροφίμων που καταναλώνουν τα παιδιά

Τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συναντώνται στην Αθήνα με σκοπό το περιορισμό των ανθυγιεινών τροφίμων που καταναλώνουν τα παιδιά

healthy_eating_kidsΠεριορισμούς στην προώθηση (marketing) των ανθυγιεινών τροφίμων και ποτών σε παιδιά επιχειρεί να βάλει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δράσης του ΠΟΥ, στο οποίο συμμετέχουν 28 χώρες, και τα μέλη του συναντώνται στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, υπό το συντονισμό της επικεφαλής του Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής και Υγείας του ΠΟΥ στην Αθήνα, καθηγήτριας Αντωνίας Τριχοπούλου.

Το δίκτυο αποτελείται από χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ, οι οποίες έχουν κοινό ενδιαφέρον για την εξεύρεση τρόπων για τον περιορισμό της πίεσης που ασκείται στα παιδιά από την προώθηση προϊόντων υψηλής συγκέντρωσης σε αλάτι, υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και φτωχών σε θρεπτικά συστατικά.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του δικτύου είναι η προστασία της υγείας και της ευημερίας των παιδιών μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, προκειμένου να μειωθεί η έκταση των επιπτώσεων από την κατανάλωση των ανθυγιεινών τροφίμων και ποτών από τα παιδιά.

Η αύξηση των επιπέδων της παιδικής παχυσαρκίας και της συχνότητας των χρόνιων διατροφο-εξαρτώμενων νοσημάτων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για ευρείας βάσης προσπάθειες πρόληψης. Ένα σημαντικό μέτρο είναι ο περιορισμός της πίεσης που ασκείται προς τα παιδιά, ιδίως με την προώθηση των τροφίμων και ποτών υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και των φτωχών σε θρεπτικά συστατικά. Τα τρόφιμα που προωθούνται, είτε μέσω διαφήμισης, είτε άλλων μορφών προώθησης, είναι συχνά μη συμβατά με τις αρχές δημόσιας υγείας και έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες προσπάθειες προώθησης επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές των παιδιών.

Το δίκτυο ιδρύθηκε το 2008, και η συνάντηση της Αθήνας αποτελεί τη 10η, όπου χώρες μέλη συναντούνται για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να διατυπώσουν νέες πρωτοβουλίες δράσης. Κατά τη συνεδρίαση θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παρακολούθηση των εν εξελίξει δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και την αξιολόγηση των μέτρων πολιτικής για τον περιορισμό της προώθησης ανθυγιεινών τροφίμων.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να επιλέξω υγιεινά τρόφιμα για το παιδί μου;

Ο δεκάλογος της υγιεινής διατροφής ενός παιδιού

5 τρόποι για να μυήσετε το παιδί σας στην υγιεινή διατροφή

Ο δεκάλογος της υγιεινής διατροφής για να μεγαλώσουμε γερά παιδιά

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter