Αρχική Νέα Τα Μουσικά Σύνολα Ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου Ιλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τα Μουσικά Σύνολα Ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου Ιλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

JOCKEY_EAM
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 και ώρα 11.30 π.μ., το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κάνει έναρξη του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) με μια πρωτότυπη εκδήλωση. Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου θα ερμηνεύσουν ζωντανά  με το ακορντεόν τους έργα των A. Piazzola, R. Galliano, P. Pizzigoni, J. Wojtarovicz, R. Basilin, V. Vlassov, K. Krupp, S. Reitan και I. Tiersen, στο μνημειακό προθάλαμο, στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού και στο αίθριο. Κατά την πορεία των μουσικών από τον ένα στον άλλο χώρο, θα αντηχούν στις αίθουσες των γλυπτών οι νότες του έργου «Primavera» του P. Luppo, καθώς και παραδοσιακές βουλγαρικές μελωδίες.

Το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι αφιερωμένο στη συμβολή που έχουν τα μουσεία στην κοινωνική αλλαγή, μέσα από την προαγωγή της Μνήμης και της Δημιουργικότητας. Η εναρκτήρια αυτή εκδήλωση, ανήμερα της γιορτής της μητέρας, τονίζει το γενεσιουργό χαρακτήρα της τέχνης.

Τα αρχαία γεννήματα του ανθρώπινου πνεύματος, ανθρωπόμορφοι θεοί, ήρωες, αθλητές, απλοί πολίτες, όπως αποτυπώνονται στα γλυπτά και τα αγγεία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και οι σύγχρονες μουσικές δημιουργίες συνθετών από διαφορετικές μεριές του κόσμου, θα συναντηθούν σε ένα διάλογο των τεχνών, που σκοπό έχει να δημιουργήσει νέους συνειρμούς στους θεατές-ακροατές.

Το διάλογο ενορχηστρώνουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κυρίας Ξένιας Τσέλιγκα και τη συνεργασία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΑΜ. Στη μοναδική αυτή συνάντηση, τα παιδιά-μουσικοί αναπτύσσουν μια βιωματική σχέση με την πολιτιστική μας κληρονομιά, αναλαμβάνοντας ενεργητικό ρόλο μέσα στο μουσείο ως ερμηνευτές, ενώ συνάμα προσφέρουν στους υπόλοιπους επισκέπτες μια αλλιώτικη μουσειακή εμπειρία μέσα από την πανανθρώπινη γλώσσα της μουσικής. Και οι δύο αυτές διαστάσεις, θέτουν στο επίκεντρο το ρόλο των μουσείων ως χώρων συνύπαρξης και ανταλλαγής ιδεών, υπενθυμίζοντας ότι το Μουσείο οφείλει να είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες για επικοινωνία, αναστοχασμό και δράση.

Η μουσική εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και η παρακολούθησή της στον προθάλαμο και το αίθριο του μουσείου δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, ενώ η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους γίνεται με το εισιτήριο της γενικής εισόδου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.