Τα μυστικά της γιαγιάς: Με άρωμα καφέ!

1

Ο καφές έχει ένα φίνο και ιδιαίτερο άρωμα, μας θυμίζει χειμώνα, ζεστασιά και θαλπωρή. Μπορούμε να μεταχειριστούμε κάποια τρικ για να μοσχομυρίζει το σπίτι φρεσκοκομμένο καφέ, ιδιαίτερα όταν έχουμε μαγειρέψει κάτι που δεν μας αρέσει και τόσο η μυρωδιά του, όπως κουνουπίδι.

Μπορούμε να πάρουμε κόκκους καφέ και να τους κολλήσουμε επάνω σε ένα λευκό κερί. Αν παρατηρήσετε τη φωτογραφία επάνω, θα δείτε ακριβώς αυτό: οι κόκκοι καφέ είναι στερεωμένοι επάνω στην επιφάνεια του κεριού και καθώς καίγονται μοσχομυρίζει το σπίτι.

Κόλπο Νο 1: Βάλετε το σεσουάρ στην πρίζα!

Τι πρέπει να κάνετε: ζεστάνετε με το σεσουάρ την επιφάνεια του κεριού και καθώς θα είναι μαλακό ακουμπήστε και πιέστε με δύναμη το κερί πάνω στους απλωμένους κόκκους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι κόκκοι να ενσωματωθούν με το κερί. Καθώς θα καίγεται, το άρωμα του καφέ θα πλημμυρίσει το χώρο.

2

Κόλπο Νο 2: Έχετε μια μισόκλειστη γυάλα;

Σε μια γυάλα βάλτε κόκκους καφέ και ένα κερί ή ένα ρεσό να καίγεται. Από τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται θα μοσχομυρίσει το σπίτι! Ειδικά με το ρεσό, καθώς θα ζεσταίνεται το αλουμίνιο της βάσης, θα ζεσταίνονται και οι κόκκοι του καφέ πιο γρήγορα!

Καλή επιτυχία!