Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Τα ωάρια για τη σύλληψη του Freddie γονιμοποιήθηκαν υπό τους ήχους Michael Jackson και Metallica!

Τα ωάρια για τη σύλληψη του Freddie γονιμοποιήθηκαν υπό τους ήχους Michael Jackson και Metallica!

article-2475131-18F54A6C00000578-783_634x504O ενός έτους Freddie από το Λίβερπουλ της Αγγλίας γεννήθηκε χάρη σε μια μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης, η οποία περιλαμβάνει την αναπαραγωγή μουσικής για τα ωάρια, τη στιγμή που αυτά γονιμοποιούνται τεχνητά στο εργαστήριο.

Οι περήφανοι γονείς είχαν προηγουμένως βιώσει δύο αποβολές και μια αποτυχημένη απόποειρα εξωσωματικής γονιμοποίησης, προτού ακούσουν για την καινοτόμο αυτή μέθοδο, με πιθανότητες γονιμοποίησης 5% υψηλότερες σε σχέση με τις απλές τεχνικές εξωσωματικής.

article-2475131-18F54A7100000578-95_634x345Τα έμβρυα δεν αναπτύσσουν την ικανότητα της ακοής για τουλάχιστον 14 εβδομάδες, επομένως θεωρείται ότι οι δονήσεις που παράγονται από τη μουσική αποτελούν το κλειδί που διευκολύνει το πέρασμα των θρεπτικών ουσιών μέσα στο ωάριο και παράλληλα επιταχύνει την απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων.

Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο γονιμότητας Marques στη Βαρκελώνη, όπου ταξίδεψε η μητέρα του μικρού Freddie, τοποθέτησαν περίπου 1000 ωάρια σε πιάτα μέσα σεειδικούς επωαστήρες. Έπειτα, έβαλαν μέσα στους μισούς από αυτούς ηχεία από τα οποία ακουγόταν μουσική όλο το 24ωρο. Η λίστα περιελάμβανε τραγούδια του Michael Jackson και της Madonna, πιο βαριά κομμάτια από τα συγκροτήματα Nirvana και Metallica, αλλά και κλασικά έργα των Bach, Mozart και Vivaldi.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν γονιμοποιήθηκαν όλα τα ωάρια. Προς έκπληξή τους, όμως, ανακάλυψαν ότι τα ποσοστά γονιμοποίησης ήταν περίπου 5% υψηλότερα στις θερμοκοιτίδες όπου είχε παίξει η μουσική!
Είναι πολύ νωρίς για τους ερευνητές να πούνε αν η μουσική ενισχύει τις πιθανότητες της σύλληψης, αλλά ζευγάρια σε 17 χώρες έχουν γίνει γονείς χάρη σε αυτήν.

article-2475131-18F5563000000578-582_634x773Οι γονείς του μικρού Freddie, οι οποίοι πέρασαν τέσσερα χρόνια προσπαθώντας για μια οικογένεια πριν από το ταξίδι τους στην Ισπανία, δήλωσαν: “Χαρήκαμε πάρα πολύ όταν ανακαλύψαμε ότι πέτυχε η εξωσωματική. Ήμασταν έκπληκτοι όταν μάθαμε ότι ο γιος μας ήταν το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στην Αγγλία χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή. Ήταν μια πολύ συναρπαστική ανακάλυψη για εμάς, καθώς είμαστε και οι δύο λάτρεις της μουσικής”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.