Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Τα ωραιότερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ που έγιναν ταινίες προβάλλονται δωρεάν στο Ινστιτούτο Γκαίτε (από 22/11)

Τα ωραιότερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ που έγιναν ταινίες προβάλλονται δωρεάν στο Ινστιτούτο Γκαίτε (από 22/11)

2012_6736_180770Το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης τιμά τους σπουδαίους παραμυθάδες, τους αδελφούς Γκριμ, διοργανώνοντας δωρεάν κινηματογραφικές προβολές των παραμυθιών τους που έγιναν κινηματογραφικές ταινίες. Οι προβολές θα γίνονται στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους και ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα των προβολών διαμορφώνεται ως εξής:

• Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18.00
Ο γενναίος ραφτάκος

Σκηνοθεσία: Christian Theede με τους Kostja Ullmann, Karoline Schuch, Axel Milberg, Dirk Martens, Hannelore Hoger κ.α.
Ταινία 58 λεπτά, 2008

"Μ' έναν σπάρο ... εφτά τρυγόνια" - ο νεαρός ήρωας που υποστηρίζει αυτό για τον εαυτό του, δεν είναι άλλος από τον γενναίο ραφτάκο καθώς κατάφερε να σκοτώσει εφτά μύγες με τη μία. Για τον λόγο αυτό, πιστεύει ότι είναι πλασμένος για μεγαλύτερα πράγματα και ξεκινά να ταξιδεύει, αναζητώντας περιπέτειες. Αρχικά θα συναντήσει μια συμμορία από γίγαντες, τους οποίους θα καταφέρει να ξεγελάσει. Αργότερα θα φτάσει στον εκκεντρικό βασιλιά και την πανέμορφη κόρη του, Πάουλα. Αν καταφέρει να σώσει το βασίλειο, η Πάουλα θα γίνει γυναίκα του.

• Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, ώρα 18.00
Σταχτοπούτα

Σκηνοθεσία: Uwe Janson
με τους Aylin Tezel, Barbara Auer, Pheline Roggan, Florian Bartholomäi, Anna Brüggemann, Harald Krassnitzer κ.α.
Ταινία 59 λεπτά, 2011

Η Σταχτοπούτα ζει μαζί με τη μητριά της και την αδελφή της. Ωστόσο, δε της συμπεριφέρονται σαν μέλος της οικογένειας και είναι αναγκασμένη να κάνει όλες τις δουλειές. Οι κακομεταχειρίσεις της μητέρας όμως, δε θα εμποδίσουν τη Σταχτοπούτα να πάει στο χορό. Εκεί θα βρίσκεται ο Πρίγκιπας, ο οποίος ψάχνει τη Πριγκίπισσά του.

• Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18.00
Ο Βασιλιάς Βάτραχος

Σκηνοθεσία: Franziska Buch
Παίζουν: Sidonie von Krosigk, Friedrich von Thun, Richy Müller, Alexander Merbeth κ.α.
Ταινία, 58 λεπτά, 2008
Στα 18 της χρόνια, η πριγκίπισσα παίρνει για δώρο μία χρυσή σφαίρα, που της άφησε η μητέρα της πριν πεθάνει. Οι φίλες της παίζουν ανέμελα με τη σφαίρα και ξαφνικά έπεσε στο πηγάδι του παλατιού. Η πριγκίπισσα είναι απαρηγόρητη, παρόλο που περιμένει εκείνη την ημέρα επισκέψεις. Ένας νεαρός πρόκειται να τη ζητήσει σε γάμο και το μέλλον της φτωχής πλέον βασιλικής οικογένειας εξαρτάται από αυτό. Ξαφνικά, ένας βάτραχος της υπόσχεται να της φέρει τη σφαίρα από το πηγάδι, αν η πριγκίπισσα περάσει τα γενέθλιά της μαζί του και του επιτρέψει να φάει από το πιάτο της.

• Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18.00
Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι

Σκηνοθεσία: Thomas Freundner
με τους Sonja Kirchberger, Laura Berlin, Nicolas Artajo/Kwasniewski, J;rg Sch[ttauf, Jaecki Schwarz κ.α.
Ταινία 59 λεπτά, 2008
Η κακιά μητριά προσπαθεί να δολοφονήσει τη θετή κόρη της, για να θεωρείται η ίδια της, η ομορφότερη γυναίκα σ' ολόκληρη τη χώρα. Η Χιονάτη καταφέρνει να δραπετεύσει και βρίσκει καταφύγιο στους επτά νάνους. Συνεχίζει όμως να κινδυνεύει, καθώς το μαγικό καθρεφτάκι εξακολουθεί να λέει στη βασίλισσα, ότι η Χιονάτη είναι η ωραιότερη σ' ολόκληρη τη χώρα. Οργισμένη η βασίλισσα, προσπαθεί να τη δολοφονήσει μ' ένα δηλητηριασμένο μήλο. Μόνο ένας Πρίγκιπας μπορεί να σώσει τώρα τη Χιονάτη.

Στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Πότε:

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, ώρες: 18:00
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, ώρες: 18:00
Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014, ώρες: 18:00
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, ώρες: 18:00

Είσοδος ελεύθερη

Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης
Βασ. Όλγας 66, Προαύλιο
2310 889620


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.