Αρχική InfoTeens Υγεία "Τα παγωμένα ροφήματα ξεδιψούν περισσότερο": Mύθος ή αλήθεια;

"Τα παγωμένα ροφήματα ξεδιψούν περισσότερο": Mύθος ή αλήθεια;

Food_Drinks_Cold_Drink_012911_Βρισκόμαστε για τα καλά στην καρδιά του καλοκαιριού και η άνοδος της θερμοκρασίας είναι πανταχού παρούσα. Μόλις διψάσουμε, νιώθουμε έντονα την ανάγκη να πιούμε ένα παγωμένο ρόφημα θεωρώντας ότι με το τρόπο αυτό θα "σβήσουμε" τη δίψα μας. Άραγε η κίνησή μας αυτή έχει αποτέλεσμα;

Κι όμως, οι επιστήμονες αποφαίνονται ότι η κίνησή μας αυτή δεν έχει τα επιθυμητά ξεδιψαστικά αποτελέσματα καθώς τα παγωμένα ποτά δεν απορροφώνται γρηγορότερα από τον πεπτικό σωλήνα, ως εκ τούτου δεν ενυδατώνουν καλύτερα τον οργανισμό και δεν μας ξεδιψούν περισσότερο. Μάλιστα, ενδέχεται να επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Οπότε την επόμενη φορά που θα διψάσατε, δοκιμάστε ένα δροσερό ρόφημα κι όχι απαραίτητα ένα παγωμένο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.