Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα “μυθικά πλάσματα” σε μια διαδραστική περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μυθικά Πλάσματα στο Μουσείο της Ακρόπολης» για παιδιά ηλικίας 4-6 και 7-11 ετών, μέσα από μια τρίωρη διαδραστική περιήγηση στο Μουσείο και στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Βράχου υπό την διοργάνωση του Familior.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μερικά από τα πιο γνωστά πλάσματα της Ελληνικής μυθολογίας που εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και να απολαύσουν ένα… «μυθικό» πικ νικ κάτω από την σκιά ελαιόδεντρων, των ιερών δέντρων της αρχαίας Αθήνας.

Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με το μουσείο, να ανακαλύψουν βιωματικά μερικά από τα αριστουργήματα του και να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, την παρατηρητικότητα και την φαντασία με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά με τη βοήθεια της «Γλαύκας», του ιερού συμβόλου της θεάς Αθηνάς, ανακάλυψαν την ιδιαίτερη μορφή του Τρίτωνα, την απαράμιλλη αλλά και τρομακτική ομορφιά της Σφίγγας, την τρομερή δύναμη της Μέδουσας, την «ευγενική» παρουσία του Τρισώματου Δαίμονα και την άγρια ισχύ των Κενταύρων.

Στόχος του Familior είναι να συνδυάσει με καινοτόμο τρόπο την φύλαξη παιδιών και την εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιτυχία του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος και η ενεργή συμμετοχή των μικρών  φίλων αποτελεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση των ανθρώπων του Familior.

Familior

Μαυροκορδάτου 1-3, Αθήνα, Τ.Κ.: 10678

2118508050